Bănuielile, neîncrederea, îndoială sunt forţe distructive. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fiţi niciodată neîncrezători sau să aveţi îndoieli, nu, orbirea nu este un sfat.
Neîncrederea duce la teamă, teama aduce frica și astfel pierdem credința.
Există totuși aceste forţe negative pe care fiinţa umană le declanşează şi le proiectează la rândul său, întreţinând în ea neîncrederea şi bănuiala. Când bănuiţi pe cineva, fără a vă da seama, îl împingeţi să facă ceea ce bănuiţi.
Câte tragedii şi drame au ca origine îndoiala, bănuielile şi lipsa de încredere! Deci, noi suntem creatorii inconştienţi ai binelui şi răului. De ce este atât de greu să înţeleagă această lege psihologică şi magică?
Şi asta nu este totul. Trebuie să ţinem cont de faptul că fiinţă umană poseda două naturi: o natură superioară şi o natură inferioară, şi efectele pe care le produceţi asupra unei fiinţe depind deci de forţele pe care le treziţi în una sau alta din aceste două naturi.
Atunci când nu încetaţi să emiteţi bănuieli asupra cuiva, vă legaţi de natură sa inferioară, şi nu numai că o întărâţi, dar primiţi de la ea curenţi, şi, într-o zi, veţi avea aceleaşi defecte şi slăbiciuni ca şi cel asupra căruia aţi fost pornit.
Dacă vă ocupaţi continuu de defectele altora, deschideţi în voi înşivă o poartă pentru a le lăsa să intre şi prin aceasta manieră de a acţiona vă întârziaţi propria evoluţie.
Când nu aveţi în cap decât viciile şi crimele oamenilor, atrageţi toate entităţile rele care sunt acolo, la adversarul vostru, vecinul vostru, sau la membrii familiei voastre; atunci să nu vă miraţi dacă într-o zi vă veţi simţi degradat.
Este un fenomen magic, este foarte simplu. Şi contrariul este valabil, de asemenea. Dacă vă veţi decide să nu va mai gândiţi la defectele cuiva, ci să vă legaţi de virtuţile sale, de spiritul său, fie ca o ştie, fie că nu, se vor stabili legături şi curenţi între el şi voi, şi într-o zi veţi ajunge să aveţi calităţile sale.
Când vom cunoaşte această lege mare a schimburilor, a osmozei, a fuziunii, vom înţelege că trebuie să încetăm să ne legăm de slăbiciunile altora, şi din contră, va trebui să căutăm fiinţe foarte evoluate pentru a avea schimburi cu ele.
Astfel lucrează cei ce sunt inteligenţi. Ceilalţi, care sunt biete creaturi slabe, mizerabile, stupide, nu se înverşunează decât asupra defectelor altora, asupra urâţeniei altora, fără a şti ce îi aşteaptă.
Sunteţi obligaţi să aveţi încredere în toţi ceilalţi de lângă voi. Încrederea este absolut necesară pentru că totul să funcţioneze.
Chiar şi un criminal căruia îi arătaţi încredere va reuşi să se transforme. Încrederea dezarmează fiinţele, dar voi nu vreţi să-i studiaţi puterea. Evident, din timp în timp, din cauza încrederii voastre, veţi avea câteva surprize… Sunt riscurile meseriei!
Dar în comparaţie cu lucrurile bune pe care le-aţi primit, nu merită pentru acestea să nu aveţi încredere. Dar, sub pretextul că unii oameni sunt slabi, egoişti, necinstiţi, ingrati, trebuie să-i dispreţuim şi să-i respingem, pe toţi ceilalţi, definitiv? Ei nu, nu este o filozofie bună.
6 Sfaturi cu Putere Magică pentru a-ți Recăpăta Încrederea
#1. Administrează-ți succesele de până acum
Tot ce ai făcut bine și ai reușit până acum în viață „pune-le” într-un loc în mintea și sufletul tău pentru că îți va da putere să treci peste orice moment de neîncredere sau slăbiciune din viața ta.\r\n
„Căutam mereu putere şi încredere în afara mea, dar acestea vin dinăuntru. Erau acolo dintotdeauna.”— Anna Freud
#2. Recunoaște lucrurile ce te fac să te simți inferior
De-alungul timpului mulți dintre noi ne-am făcut autocritica dintr-un motiv sau altul. Uneori poate pe bună dreptate, simțind că nu suntem suficient de buni pentru propriile aspirații sau pentru cei din jur și ne-am trezit afirmând „nu sunt în stare de nimic”, „sunt un ratat”.
Aceste afirmații înseamnă o mare greșeală, deoarece una este să îți judeci comportamentul tău ca nefiind în stare de nimic, și alta este să te judeci pe tine cum că aș fi „un ratat”.
În mod similar chiar dacă gândești că ai făcut ceva greșit, este incorect să te identifici cu această greșeală, fie și atunci când ai luat o decizie proastă, tot nu ai dreptul să spui că tu ești „prost” sau „rău”, iar dacă ți se pare că nu ai „nimc”, faci o eroare afirmând că „nu însemni nimic”.
„Ai încredere și acționează ca și cum ar fi imposibil să eșuezi.” — Charles F. Kettering
#3. Folosește materiale motivaționale
Găsește surse de motivație în fiecare zi sau de fiecare dată când ai nevoie. Caută materiale motivaționale on-line sau ascultă muzică motivațională. Sunt un izvor de încerdere necesar pentru fiecare și un imbold important pentru a-ți reda încredrea în sine și nu numai.
„Dacă ai încredere în tine, inspiri încredere altora.” — Johann W. von Goethe
#4. Învață
Când înveți orice și despre orice sau depre ceva în plus pentru a-ți îmbunătăți cultura generală sau a dobândi noi informații, este absolut benefic în stabilirea nevoilor tale de a te dezvolta personal.
„Vei avea parte de un lucru atunci când vei crede în el.” — Wayne Dyer
#5. Învață din greșelile pe care le-ai făcut
Când greșești nu este un capăt de țară. Când repeți o greșeală sau mai multe atunci ai o problemă care trebuie rezolvată. Dar evaluează-ți întotdeuna greșelile care le-ai făcut pentru a nu le mai repeta și pentru a te asigura că nu vei mai greși.
„Fiecare inimă ajunge în vibraţie prin acordarea corzilor de argint ale încrederii.” — Ralph Waldo Emerson
#6. Gândește pozitiv despre tine însuți
Dacă tu faci proiecții pozitive despre tine, atunci gândurile tale vor acționa rezonând cu câmpurile energetice ale Universului, aducând un plus de energie benefic în realizarea unui echilibru necesar proiectării tabloului „gândit” de tine.
„Dacă nu ai încredere, ai pierdut deja bătălia.” — Bill Cosby
Concluzie
Dacă oamenii ar cunoaşte legile magice, în ciuda nenorocirilor, în ciuda accidentelor, în ciuda răutăţilor şi trădărilor, ei ar continua să aibă încredere, să-i lumineze pe alţii, să-i ajute, să le deschidă comorile întregii naturi.
Atunci când se vor vedea cât de josnici au fost, nu vor mai şti unde să se ascundă pentru a plânge. Când vei înţelege asta, alegi încrederea, dragostea şi răbdarea.
Nu te răzbuni cu adevărat pe inamicii tăi căutând să le faci rău, ci continuând să-i luminezi să-i hrăneşti, pentru că într-o zi, când vor înţelege că au fost mârşavi şi ingrați, nu vor mai şti cum să se scuze şi să-şi repare greşelile.
Dacă vreţi, ocupaţi-vă de tot ceea ce este inferior şi negativ în alţii, şi veţi vedea rezultatele!
Ei ce zici? Tu te-ai ocupat de un seamăn de-al tău în felul acesta?