Site icon

7 Trucuri și Idei pentru a-ți Declanșa Starea de Bine

starea de bine

Cum definești tu starea de bine?

Pentru noi este acea stare ce îți poate oferi cantitatea de energie necesară în fiecare zi pentru a fi mulțumit de tine.

Energia subtilă aduce existența fizică a minții, astfel că viitorul tău depinde de căt de bine îți hrănești corpul cu energie. Dacă îl hrănesti în fiecare zi cu energie proaspătă, te va inspira și te va îndruma. Lumina se va transforma in tine.

Cum îti poti da seama dacă ești mulțumit de tine?

Noi avem o gândire complexă fapt pentru care luăm în considerare toate elementele posibile. Pentru a-ți da seama dacă ești mulțumit de tine trebuie să te gândești la un singur lucru: te accepți așa cum ești.

Starea de bine se instalează atunci când educația inimii ne permite să atingem maximul potențialului nostru spiritual, eliberând sentimentul de iubire, indiferent spre cine sau spre ce.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]Descarcă aici lista cu pașii pentru creșterea stării de bine.[/box]

În funcție de destinația direcționării acestui sentiment se naște manifestarea pe care noi o numim bucurie. Ea poate începe cu mulțumirea, urmată mai apoi de veselie sau dimpotrivă cu dorințele de împlinire a ceva, ce odată realizată creează aceeași stare de bucurie.

Însă la baza tuturor acestor manifestări stă iubirea.

Sunt fel şi fel de metode destul de simple prin care poţi să-ţi declanșezi o stare de bine.

Atunci când ne simţim bine sau rău avem anumite senzaţii în corpul nostru. Teama o simţim în piept, bucuria în stomac sau într-un alt mod propriu fiecărui om.

Oamenii, de exemplu, atunci când sunt nevoiţi să ţină o prezentare, teama le inundă tot corpul ca un fluid, sau simt cum le coboară din piept în picioare, sau într-un alt fel.

Dacă ar fi să ne gândim la starea de fapt, e mai puţin important de dezbătut de ce suntem în situaţia în care suntem, cel mai important lucru ar trebui să fie găsirea unor soluţii rapide.

De multe ori, problemele nu se rezolvă de la sine, doar cunoscând cauza.

Pentru a rezolva asemenea probleme primul lucru pe care-l poţi face este să-ţi declanșezi o stare de bine care să te ajute să te mobilizezi și să-ţi recapeţi energia.

Tehnicile și sfaturile sunt simple, cu o singură condiţie: să vrei întradevăr să-ţi schimbi starea și să aplici aceste sfaturi până la capăt.

 

7 Trucuri și Idei pentru a-ți Declanșa Starea de Bine

 

1- Identifică un moment frumos

Identifică un moment bun în care te-ai simţit excelent. Încercaţi să faceţi o ”călătorie” în acel moment. Observaţi ce simţeaţi în acel moment, ce vedea-ţi, ce auzea-ţi. Faceţi acest pas în acel moment și încercaţi să retrăiţi momentul.

2- Fă-ți timp să zâmbești

Terapia prin râs a adus numeroase beneficii de-a lungul timpului. Având o atitudine deschisă și zâmbitoare îți vei induce o astfel de stare chiar dacă pe moment ești afectată de alte lucruri.

Învață sa-ti educi corpul să transmită starea de bine, relaxarea, voia bună și îi vei ajuta și pe ceilalți. O atitudine relaxată și veselă atrage după sine persoane cu aceleași caracteristici.
3- Concentrează-te asupra corpului tău

Concentrează-te asupra corpului. Încearcă să-i induci o stare meditativă, de relaxare.  Încearcă să respiri, să simţi la fel. Poate vezi și o imagine frumoasă, sau o imagine mică la o anumită distanţă în raport cu corpul tău. Poţi încerca să închizi și ochii dacă te ajută și poţi vedea şi intensifica culorile imaginii daca te simţi confortabil. Relaxează-ți corpul în totalitate.

4- Alege ce lași să intre în mintea ta
Sunt momente în care nu poți stopa imediat un gând atunci când el vine cu forță din exterior. Vreau să te gândești la zona ta de control și mai puțin la exteriorul acesteia. Mă refer la trei lucruri precise: renunță la TV, citește cărți și vizionează filme educaționale.

Acesta trebuie să fie un demers permanent, iar dacă-mi spui că nu ai timp pentru a mai citi sau a te instrui, inseamnă că nu vei vrea niciodată, decât atunci când îți vei planifica și vei executa acest lucru.

5- Fixează-ți obiective

Vrei o stare mai bună, vrei energie? Dă un sens acțiunilor tale prin prisma obiectivelor.

Vrei o stare mai bună? Fixează un obiectiv către care să dirijezi energia ta, altfel ea se va risipi. Poți să ai ce obiectiv vrei tu, inclusiv poți să ai ca obiectiv obținerea unei stări permanente de bucurie.

Fericirea vine dintr-o imensă mulțime de lucruri, poate cu mult mai multe decât cele ce determină arta, dar care au nevoie de marea, unica și nesfârșita bucurie a descoperirii.

Bucuria lucrurilor mărunte, uneori neînsemnate, creează marilor momente de fericire ocazia de a se strecura pe nesimțite în interiorul nostru.

Uneori descoperim, nu fără uimire, că avem o nevoie imperioasă de a ne întâlni cu momente comice, care trag mult în jos umorul adevărat sau privim la nesfârșit ploaia care dă o stare proastă, ori așteptăm cu nerăbdare mirosul pâinii coapte în cuptorul de acasă, dar și pe cel al ciupercilor culese în urma ploii, paradoxal toate acestea îți înalță inima și transformă cea mai mohorâtă zi într-una senină pe care merită să o trăiești.

Este știut faptul că multe persoane se relaxează ascultând muzică, dar puțini fac asta cu scopul de a trezi proprii centri spirituali, pentru a se proiecta în spațiu, a se înălța, a se purifica, a se înnobila sau chiar pentru a-și rezolva unele probleme.

6. Ascultă muzică și cântă

Ascultând o operă muzicală, trebuie să știm dinainte ceea ce reprezintă, dacă este o forță benefică sau malefică și cu ce se poate compara:- cu vântul, cu ploaia, cu tunetul, cu torentul izvorului de munte, electricitatea, glasul păsărilor, foșnetul pădurii.

Însă, indiferent de forța emisă, trebuie să știm să o folosim. Muzica este o forță ce ne poate ajuta să ne conectăm la Astralul Superior.

Fiecare sunet produce vibrații care, în funcție de natura lor, pot declanșa în interiorul nostru impulsuri pe care trebuie să învățăm să le folosim.

Când le vom putea folosi, acordurile dintre noi și Lumea Cosmică creează o impresionantă fericire.

Chiar dacă nu ai voce, această acțiune te va elibera de stres.

7. Rezerva-ti timp de calitate pentru tine

Acordă-ți timp pentru tine.

Asigură-te că atunci când te simți epuizat, suprasolicitat sau chiar angajat la ceva, spui „destul”și îți acorzi niște timp de calitate doar pentru TINE.

Chiar dacă îți ia 10 minute pentru a te ruga, medita sau a face o plimbare, vei descoperi că poți face alegeri conștiente despre cum poți utiliza mai bine timpul tău pentru a avea mai multă energie și concentrare.

Sper că aceste sfaturi să aibe asupra ta un impact pozitiv. Dacă alegi să nu aplici aceste sfaturi este posibil chiar să nu vrei să te simţi mai bine, ceea ce nu-i un lucru neapărat rău. Este alegerea ta.

Concluzia

Atunci când oamenii gândesc în termeni  catastrofali, ei fac ca diferite aspecte să fie percepute ca fiind disproporţionat de mari şi le fac să pară mult mai rău decât sunt în realitate. Tocmai acest lucru conduce la nefericire.

Dacă vrei să „te ajuţi să fii fericit” trebuie să începi să gândeşti într-un mod diferit.

Un alt aspect pe care trebuie să-l ţii minte este să nu te învinovăţeşti pentru orice; făcând doar astfel te ajută să fii fericit.

Ideea este că fericirea nu apare din senin. Modul în care tu gândeşti influenţează gradul în care tu eşti fericit sau nefericit.

Dacă îţi ataci modul negativ de a gândi referitor la o situaţie, s-ar putea să nu îţi schimbi nefericirea în bună dispoziţie, dar ai putea să te simţi mai puţin nefericit.

Dacă cineva caută fericirea fără să iubească, nu o va găsi niciodată. Dacă va aștepta să fie mai întâi fericit și mai apoi să iubească, perioada de așteptare va fi foarte lungă cu riscul de a nu se termina nicicând.

Cine așteaptă să cunoască succesul înainte de a deveni generos și plin de iubire, va sfârși dezamăgit și frustrat.

Nu este posibilă fericirea fără iubire, nu există succes, sănătate, pace interioară sau libertate fără iubire.

7 Trucuri si idei (1)

Exit mobile version