Unul din lucrurile importante ce trebuiesc respectate pentru a avea o viață frumoasă și echilibrată este să stai în contact cu natura, sau mai precis importanța de a călători, de a merge în excursii, în excursii inițiatice dacă se poate. Tot ce trebuie să cunoaștem trebuie să cunoaștem, ceea ce este de văzut trebuie văzut, iar ce este de vizitat trebuie vizitat, toate acestea făcând parte dintr-un proces amplu de inițiere, cunoaștere și admitere a conștiinței noastre spirituale și nu numai.

Asta am făcut-o și noi recent, și am organizat o excursie minunată prin Europa de data aceasta, ținta noastră fiind catedralele gotice din orașele europene prin care am trecut. Ca orice lăcaș de cult, catedralele gotice au farmecul și locul lor aparte în multitudinea de construcții ce se vor a fi „miresele Domnului Isus pe pământ”. Construcția acestor catedrale a fost un har dobândit de cei ce le-au desăvârșit, pentru că aceste proiecte au fost mărețe și unice în felul lor, aceste proiecte sunt convinsă că au fost „transmise” de Sus acestor constructori.

Experimentarea efectelor fizice dar și spirituale în aceste catedrale este semnalată de pelerini încă din Evul Mediu, câmpul electromagnetic din interiorul acestor catedrale (datorită formelor colonadelor și arcelor interioare) este benefic polarității corpului care ajunge să fie asemănător cu starea maximă de oxigenare a creierului și de relaxare a mușchilor corpului.

In continuare vedeți câteva din catedralele în care am trăit clipe minunate, așadar iată:

Cele mai Frumoase Catedrale Gotice din Europa

Catedrala Sf. Ștefan din Viena

20140704_101907

Catedrala Sf. Ștefan (Stephansdom) a supraviețuit multor războaie și a devenit simbolul libertății Vienei. Clădirea în stil gotic a fost construită în anul 1147 dar acoperișul său din țiglă sub formă de diamant a fost adăugat în anul 1952.

Catedrala Sf. Ștefan a fost subiectul multor cărți, poze și studii. Unicitatea catedralei precum și multitudinea de detalii fac din catedrala Sf Ștefan o comoară a arhitecturii. Altarele, arcadele, turnurile, imaginile: fiecare detaliu are scopul și istoria sa. Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume și a fost făcut din fierul obținut dintr-un tun capturat de la turci în anul 1683. Clopotul răsună în fiecare an în oraș anunțând venirea Anului Nou. Catedrala Sf. Ștefan a fost de câteva ori distrusă de foc spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Dar pentru că toată lumea a dat o mână de ajutor, catedrala a fost reconstruită în doar șapte ani: emblema Austriei și simbolul identității austriace a renăscut încă o dată din cenușa sa.

Cu aproape trei milioane de vizitatori pe an, Catedrala Sf. Ștefan este atracția numărul unu în oraș.

Catedrala din Nurenberg

20140704_192006

Într-o piață superbă din Nurenberg, unde se află mai multe biserici, cea evanghelică-luterană dar și cea romano-catolică care este construită în stil gotic, dar și cu o fântână frumoasă și cu statuia lui Whilhelm I, am vizitat această capodoperă a orașului unde am avut bucuria de a fi martorii unui concert inedit.

 Catedrala din Frankfurt

20140705_085145

 Catedrala Sf. Bartolomeu sau Domul Sankt Bartholomäus, domină orizontul Frankfurtului cu spirala sa de 95 de metri, contrastând acut cu zgârie-norii moderni din centru. Catedrala a fost construită în secolele XIV – XV și a luat parte la încoronări de regi și împărați. ‘Sf. Bartolomeu’ a fost reconstruită de câteva ori, o dată în 1867 după un incendiu, și a doua oară în anii 1950, după pagubele suferite în Al Doilea Război Mondial.

Domul din Koln

20140705_204010

Domul din Köln are o înălțime de 157 m, fiind – după Münsterul din Ulm – a doua biserică ca înălțime în Germania și a treia – după Bazilica Notre-Dame de la Paix – ca înălțime în lume. Ea este situată pe marginea de nord a graniței de odinioară a așezării romane, fiind în imediata apropiere a gării principale de cale ferată ca și a podului „Hohenzollernbrücke” sau a unor muzee a orașului. Fluviul Rin se află la cca. 250 m de clădirea domului care se află pe o colină putând fi văzut din depărtare. Construcția impozantă a domului a fost clădită în stil gotic, asemănător catedralelor din Sevilla și Milano. Se poate observa combinarea armonioasă a elementelor arhitectonice a stilului gotic medieval. Fațada gigantică de vest flancată de cele două turnuri ocupă o suprafață de peste 7.100 m2. Între anii 1880-1884 domul a fost cea mai înaltă clădire din lume. Domul din Köln este declarat din anul 1996 patrimoniu mondial UNESCO.

Oude Kerk Amsterdam

20140706_155623

Oude Kerk este cea mai veche clădire din Amsterdam. Această biserică este situată în vechiul cartier destinat depozitelor în epoca medievală, denumit Oude Zijde (Oraşul Vechi). Lucrările la această casă parohială datează din secolul al XIII-lea. Iniţial biserica a fost construită pentru comunităţile de pescari din Amsterdam. De asemenea, biserica a funcţionat și ca han pentru săraci. Stilul construcţiei este gotic. Chiar dacă a suferit numeroase modificări, turnul bisericii și o capelă ataşată au rezistat până în zilele noastre. 

Catedrala din Strasbourg

20140708_120120

Catedrala Notre-Dame din Strasbourg este cunoscută ca fiind una dintre cele mai frumoase catedrale gotice din Europa. Catedrala este amplasata pe locul unui fost templu roman. Este cunoscut faptul că această catedrală a fost ridicată de către episcopul Sfântul Arbogast din dioceza Strasbourg-ului la sfârșitul secolului șapte. Opera specifică Renașterii este ceasul astronomic. Acest ceas astronomic mecanic este o invenție a mai multor artiști, matematicieni și tehnicieni. Ceasornicari elvețieni, sculptori, pictori și creatori au lucrat împreună pentru a construi acest mecanism mecanic. Mecanismul prezent datează din anul 1842 și este în special atractiv pentru mișcarea sa specifică, care, în fiecare zi la ora 12.30 pm, începe spectacolul.

Catedrala Notre-Dame din Reims

images (1)

Catedrala Notre Dame din Reims este principala catedrală a orașului, fiind cunoscută drept locul de încoronare a vechilor regi francezi. Aceasta a înlocuit o biserică mai veche care a pierit în urma unui incendiu din anul 1211 urmată mai apoi de basilica în care Clovis a fost botezat de către Sfântul Remi, episcopul de Reims in anul 496. Catedrala din Reims a fost terminată până la sfârșitul secolului al XIII-lea, excepție făcând doar fațada de vest. Această parte a catedralei a fost ridicată și înfrumusețată în secolul al XIV-lea, după schițe rămase din secolul anterior – nava fiind intre timp prelungită pentru a deveni încăpătoare mulțimilor ce doreau să participe la încoronări.

Toate aceste catedrale sunt minunate, dar importanța lor este inestimabilă în ceea ce privește valoarea lor arhitectonică dar și spirituală, și nu poți afla asta decât vizitându-le.Trimiteți-mi și voi imagini sau materiale cu alte biserici sau catedrale în care ați  experimentat clipe de neuitat.
[polldaddy poll=8231864]