[tie_index]INTRO[/tie_index]Tot ce există evolueaza în cicluri(ciclul planetar): planetele dar și oamenii.
Nu este neobișnuit ca un suflet sau un grup de suflete să pășească în afara ciclului karmic la un moment dat.
Ceea ce este special totuși este că însăși planeta completează un ciclu karmic important.
Planeta este ea însăși implicată într-o transformare interioară care va avea ca rezultat un nou tip de conștiință personală, ca planetă.
La un moment dat, sufletele individuale se află și ele într-n ciclu personal interior, fiind afectate de procesul de transformare al planetei.
Arborele sefirotic este o figură simbolică de o mare profunzime prin intermediul căreia kabbaliştii au vrut să exprime crearea lumii.
Kabbala spune că la origine a fost Absolutul, Nemanifestatul, adică lumina fără de sfârşit, şi toată creaţia nu este decât o condensare a acestei lumini.
Cele zece sefiroturi, sau regiuni divine, s-au format deci prin emanaţii succesive şi fiecare dintre ele este ataşat unei planete:
[tie_list type=”starlist”]
- lui Malkout îi corespunde Pământul
- lui Iesod Luna
- lui Hod Mercur
- lui Netzach Venus
- lui Tipheret Soarele
- lui Gebourah Marte
- lui Hesed Jupiter
- lui Binah Satur
[/tie_list]
În zilele noastre se atribuie Uranus lui Hokmah şi Neptun lui Kether, dar Anticii care nu cunoşteau planetele
sistemului solar mai depărtate de Saturn îi atribuiau lui Hokmah zodiacul şi lui Kether primele turbioane care au prezidat creaţia.
[tie_index]Care este Legătura Astrologică dintre Ciclul Planetar și Zilele Săptămânii[/tie_index]Care este Legătura Astrologică dintre Ciclul Planetar și Zilele Săptămânii
Dacă luăm în considerare cele şapte planete, de la Lună la Saturn, plasate pe arborele sefirotic, vom vedea că sunt chiar cele ce corespund celor şapte zile ale săptămânii, dar într-o ordine diferită.
În arborele sefirotic planetele sunt în ordinea: Luna, Mercur, Venus, Soare, Marte, Jupiter, Saturn
Zilele săptămânii sunt în ordinea: Soare (Duminică), Luna (Luni), Marte (Marţi), Mercur (Miercuri), Jupiter (Joi), Venus (Vineri), Saturn (Sâmbătă).
Dar la ce corespunde această ordine a zilelor săptămâni?
Să începem cu Saturn care este prima planetă plecând de sus din Arborele sefirotic.
Tradiţia ezoterică spune că planeta Saturn guvernează asupra primei ore din ziua de Sâmbătă, în timp ce ora următoare e guvernată de Jupiter, a treia de Marte, a patra de Soare…
Ciclul reîncepe. Tot la opt ore vom regăsi influenţa lui Saturn. Atingem astfel şi cea dea douăzeci şi patra oră şi constatăm că prima oră a zilei următoare e guvernată de Soare.
Aplicând acelaşi procedeu fiecărei zile vom constata că prima oră este sub dominaţia planetei care corespunde acelei zile, adică Luna pentru Luni, Marte pentru Marţi, Mercur pentru Miercuri, etc.
Iată cum se explică ordinea zilelor săptămânii.
Managementul Timpului Universal, se refera la organizarea timpului tinand cont de Legea Ciclurilor Planetare, pentru a ne materializa planurile,obiectivele si dorintele mai usor si rapid.
Ciclul Planetar influenteaza evolutia a tot ce exista in univers.
Ritmul evolutiei este dat de cele sapte Cicluri Planetare, care se desfasoara fiecare pe un interval de 52 de zile, de la inceputul pana la sfarsitul anului.
Fiecare Ciclu Planetar aduce un program energo-informational de evolutie, care indica directiile cele mai importante de crestere si prioritatile vietii noastre in perioada respectiva.
[tie_index]Cele sapte Cicluri Planetare[/tie_index]Cele sapte Cicluri Planetare, au urmatoarea desfasurare:
-ciclul Soarelui: 1 ianuarie-23 februarie
-ciclul Lunii: 22 februarie-16 aprilie
-ciclul Martian: 16 aprilie -8 iunie
-ciclul Mercurian: 8 iunie -30 iulie
-ciclul Jupiterian: 30 iulie -20 septembrie
-ciclul Venusian: 1 septembrie- 9 noiembrie
-ciclul Saturnian: 9 noiembrie-31 decembrie
Dar trebuie de asemenea să mai ştiţi că entităţi vii, inteligente sunt legate fiecărei planete.
Deci fiecare oră care vine aduce cu ea entităţi care fac o muncă asupra plantelor, mineralelor, animalelor, oamenilor.
Şi cum fiecărei planete îi este ataşată nu numai o culoare ci şi un sunet determinat (Do pentru Saturn, Re lui Jupiter, Mi lui Marte, Fa Soarelui, Sol lui Venus, La lui Mercur, Si Lunei), simfonia sunetelor variază cu ora zilei din cauza succesiunii spiritelor.
Planetele sunt cele care cântă în spaţiu, iar noi ne îmbăiem în această muzică care e denumită muzică a sferelor.
Graţie meditaţiei, contemplaţiei omul poate să ajungă să perceapă această simfonie a planetelor, a ierarhiilor îngereşt.
Animat de cântecul îngerilor universul respiră, se hrăneşte şi trăieşte.
Să reluăm ordinea planetelor în relaţie cu zilele săptămânii. Începând cu ziua lunii
avem:
☽ ♂ ☿ ♃ ♀ ♄ ☉.
Dacă, reluând aceeaşi ordine, sărim de fiecare dată o planetă avem:
☽ ☿ ♀ ☉ ♂ ♃ ♄
Această ordine corespunde succesiunii observate în Arborele sefirotic.
Dacă retranscriem orizontal această suită alternată de planete pentru două săptămâni și punem acum aceste serii faţă în faţă avem imaginea a două unde în mişcare şi vedem că acolo unde, pentru o planetă, curba corespunde unui maxim, ea corespunde pentru seria din faţă unui minim.
Dacă reprezentăm cele două serii una după alta obţinem această schemă:
În prima săptămână Soarele, Marte, Jupiter, Saturn sunt la maxim, în timp ce Luna, Mercur, Venus sunt la minim.
Pentru săptămâna următoare e invers.
Aceste unde pe care le facem să apară sunt comparabile cu cele ale luminii.
Atunci când trimitem o undă în spaţiu, o a doua undă se naşte simetric a cărei mişcare e inversă faţă de cea a undei trimise.
Acolo unde pentru prima undă curba este convexă, pentru cealaltă este concavă. Aceasta arată că plenitudinea şi vidul nu există de fapt în sine, ci sunt complementare.
Plenitudinea şi vidul nu sunt decât cele două principii masculin şi feminin care lucrează mereu împreună în univers.
În om aceste două principii sunt reprezentate de suflet şi de spirit, de inimă şi de intelect. În Ştiinţa iniţiatică acest fenomen este simbolizat de şarpe, a cărui mişcare este o sinusoidă.
Aţi remarcat faptul că coloana vertebrală care ne susţine întregul schelet este construită după aceeaşi mişcare sinusoidală a şarpelui, adică a luminii?
Dar să revenim la zilele săptămânii: Duminica e legată de Marţi, care transmite lui Joi, care transmite la rândul său spre Sâmbătă şi aşa mai departe: Luni, Miercuri, Vineri…
Zilele formează un lanţ, succesiunea lor răspunde de asemena unui aranjament muzical.
Planetele, zilele săptămânii cântă în cor în faţa Creatorului. Legate între ele ca bilele unui rozar fără sfârşit, ele formează un lanţ a cărui derulare s-a înscris în eternitate.
Dacă rozarul are o mare importanţă în multe religii e pentru că el simbolizează înlănţuirea forţelor cosmice, succesiunea infinită a elementelor şi a fiinţelor.
Noi facem parte cu toţii dintr-un lanţ; nu trebuie să uităm niciodată aceasta, pentru că conştientizând că aparţinem acestei derulări infinite vom trăi la unison cu armonia cosmică.
[tie_index]Concluzie[/tie_index]Concluzie
Ciclurile cosmice marchează viaţa terestră în mod mai mult sau mai puţin vizibil.
Unele sunt folosite curent în calendare şi programe de acţiune.
Altele sunt minimalizate sau complet neglijate, dar Astrologia le readuce în atenţia omenirii.
Şi în viaţa fiecăruia, ciclurile cosmice funcţionează în mod inevitabil, dar cu aspecte particulare pentru fiecare individ, iar cunoaşterea lor ne permite să trăim în armonie cu ele.
Comenteaza