Site icon

Cele mai Bune 6 Metode pentru a Înlătura Definitiv Frica

frica

[dropcap]F[/dropcap]rica este un mecanism de supraviețuire ce apare ca răspunsul unui om la o amenințare concretă, de obicei negativă.

Frica este legată de anxietate.

Aceasta depinde de persoană și poate varia de la prudență la fobie și paranoia. Ea ține de mai multe stări, printre care grija, anxietatea, teroarea, paranoia, oroare, panică.

Frica, ne slăbește trupul, ne îmbolnăvește spiritul, ne micșorează ambițiile și dorințele. Ea, ne transformă speranțele în iluzii și gândurile pozitive în tristeți și eșecuri.

Cântărim, fiecare pas pe care îl facem, fiecare decizie pe care o luăm, prin prisma fricii și cel mai adesea ne lovim de celebrul „dacă”.

Înainte de orice, teama de eșec, ne aduce în pragul întrebărilor, al îndoielilor. Și adesea, pierdem ocazii excelente, oferte importante, chiar persoane dragi, din cauza îndoielii și a fricii.

Teama de lucruri mai bune, teama de necunoscut, ne ține pe loc. Ne plângem de rutina din viața noastră, fără a ne da seama că de fapt noi am creeat-o și am dezvoltat-o.

Nu este timp pentru îndoieli și întrebări. Nu este timp să simțim frica. Este timpul să deschidem larg brațele și să îmbrățișăm necunoscutul. Este timpul să devenim curajoși și să ducem propria lupta.

E timpul să scoatem armele și să facem lumină în viața noastră. Trebuie să conștientizăm că tocmai această frică ne ține pe loc, ne ține captivi într-o viață care nu ne place, dar pe care o trăim totuși, fără să luăm măsuri. 

Frica este un sentiment care un om cu credință nu ar trebui să o trăiască.

Dacă credința ta este adevărată, puternică, de nestrămutat, atunci sentimentul de frică trebuie să fie total înlăturat.

Dacă credința ta este îndoielnică atunci intervine incertitudinea, apoi intevine sentimentul de teamă, iar teama duce la frică.

De aceea trebuie să avem o credință puternică, aceasta întărită nu lasă nici o breșă pentru ca teama și apoi frica să se instaureze în tine.

6 Metode pentru a Înlătura Definitiv Frica

 

Pasul #1. Recunoaște care este frica ta

 

Nu te amăgi că îți este teamă de ceva, spune-ți clar că ți-e frică să ți se întâmple ceva sau să faci ceva.

Trebuie să recunoști că ți- e frică, conștientizarea acestui fapt te face să poți lucra exact acolo unde este nevoie. Pornind  de la un adevăr poți face o proiecție pozitivă asupra înlăturării sentimentului de frică instaurat.

Pentru asta vă exemplific cu un grafic în care se identifică anumite temeri sau frici pe care le experimentează oamenii. Aici se regăsește și frica de Dumnezeu.

Această frică este o frică indusă și inventată de-a lungul timpului de Biserică. Nu poate exista așa ceva. Nu poate să existe frica de Dumnezeu.

Dumnezeu este Lumină, Dumnezeu este cel mai curat și frumos lucru din Univers.

Dumnezeu nu se poate identifica cu un astfel de sentiment. Aceasta este părerea mea și o împărtășesc oriunde am posibilitate.

sursa yupi.md

 

Pasul #2. Înțelege-ți frica

Psihologii folosesc terapia comportamentală cognitivă pentru înfruntarea fobiilor.

E o abordare în doi pași care îți înfruntă anxietățile în primă instanță prin adresarea gândurilor și atitudinilor despre frică și prin combaterea reacțiilor fizice față de lucrul de care îți este frică.

Un proces folosit în această tehnică este cunoscut ca restructurare cognitivă.

Poți începe repararea „gândirii greșite” prin discutarea fricilor cu altcineva sau folosind „vorbirea cu sine”, ca să-ți confirmi că nu ți se va întâmpla nimic rău.

Părerea mea este că poți trece direct de la restructurarea cognitivă la confirmarea ta cu tine însuți că nu ți se va întâmpla nimic.

Iată aici un instrument de tenică de restructurare cognitivă:  www.phobia-fear-release.com

Pasul #3. Reacționează

 

Este necesar să acționezi împotriva fobiilor tale.

Ambele părți ale procesului sunt vitale pentru succes, dar acesta este momentul în care ajungi față în față cu sursa fricii.

O tehnică obișnuită este cunoscută ca modelling. Ideea este să observi sau să petreci timp cu cineva care are de a face des cu ceea ce te înspăimântă.

Dacă te temi de șerpi, poți privi pe cineva care ține unul în mână.

Când asta nu mai pare dificil, următorul pas ar fi să te apropii de aceste animale treptat – niciodată mai mult decât poți suporta.

Antrenamentul regulat e esențial.Ia această decizie într-un moment liniștit în care nu ești presat să faci lucrul de care ți-e frică.

Nu te amăgii că-l vei face când nu o să mai ai încotro pentru că asta nu se va întâmpla niciodată.

Numai în fața morții nu ai alternativă, în rest, vei găsi mereu o cale de a evita, așa că nu aștepta să fii strâns cu ușa pentru că nu s-a inventat încă ușa aia.

De fapt trebuie să învățăm și despre frica de moarte, dar aici intevine altfel de educație a ceea ce reprezintă moartea, dar asta face obiectul altei discuții.

 

Pasul #4. Poartă tot timpul o cruce la gât

Este un element foarte important cu toate că la prima vedere este nesemnificativ, dar crucea de la gât este un factor de protecție primar.

Ea protejează față de elementele negative din jurul tău. Așadar frica este un sentiment cu o vibrație negativă iar elementul cruce anihilează toate atacurile energetice și nu numai ce au loc asupra ta.

Aici intervine tot ceea ce înseamnă semnificația crucii în creștinism și nu numai, cât și protecția energetică a crucii față de câmpul tău energetic.

Crucea de la gât în contact cu pielea ta fuzionează, mai precis fluidele cosmice ale celor două elemente acționează formând un puternic câmp energetic vibrațional.

Dacă rostim și rugăciunea Tatăl nostru nu facem decât să punem capăt sentimentului de frică ce a pus stăpânire pe noi.

 

Pasul #5. Reține două afirmații

 

1.Fă ceea ce te temi să faci.

2.Fă acest lucru cât mai mult și mai des posibil.

 

 

 

Cu frica trebuie să luptăm. Ea ne trage în jos și ne absoarbe energia.

Dar, o teamă pe care o controlăm adaugă energie și inspiră încredere.

Apoi încrederea va crește cu fiecare zi ce trece, pentru că fiecare pas va fi mai ușor și mai simplu.

Trebuie doar să învăţăm să ne depășim teama. Pentru asta, în fiecare zi, încercați să faceți ceea ce vă este frică. Să fie o acțiune foarte simplă.

Dacă ți-e teamă spre exemplu să zbori cu avionul atunci e clar că tocmai asta trebuie să facem pentru a anihila această frică.

Există și resurse în acest sens, spre exemplu – www.fearofflyingphobia.com

 

Pasul #6. Informează-te

Citește cât mai mult literatură despre frică, alege cărți educaționale și motivaționale din acest domeniu.

Citind regulat poți învăța tehnici de înlăturare a semntimentului care îți dă atât de multe bătăi de cap.

Lecturarea unei cărți chiar dacă nu este din acest domeniu poate să te reconforteze.

Poate să-ți atragă atenția de la friciile tale, deci este un instrument bun de a te îndepărta de sursa negativă care te-a făcut să treci prin aceste sentimente de frică.

Prin urmare intră pe ofertele librăriilor online și citește. Aici regăsești câteva cărți ce te pot ajuta în acest sens.

 

 

Distribuie graficul cu metodele de anihilare a fricii prietenilor tăi. Sigur au nevoie de el. Dacă ai să-mi împărtășești una din experiențele tale în ceea ce privește frica nu ezita să o faci.

Exit mobile version