Site icon

Cum să Facem Proiecții Pozitive Pentru a Concepe Viitorul Nostru

proiecții pozitive

Viitorul oferă mereu o perspectivă minunată întregii lumi, în evoluţia noastră fiind scris faptul că noi trebuie să ne apropiem din ce în ce mai mult de Divinitate.

Să încercăm să ne imaginăm această stare extraordinară de dezvoltare, de înflorire, de întărire, făcând proiecții pozitive şi deja o vom putea gusta, o vom trăi, ea se va realiza pentru noi.

Iată un exerciţiu formidabil ce este capabil să ne transforme complet viaţa. Oamenii sunt departe de acest mod de gândire şi astfel viaţa lor rămâne ştearsă, tristă, nefericită.

Există două mari adevăruri ce trebuie cunoscute:

Cum să Facem Proiecții Pozitive Pentru a Concepe Viitorul Nostru

 

[tie_list type=”checklist”]

[/tie_list]

Poate că energiile într-adevăr nu se adună în favoarea ta pentru că nu ești pregătit(ă) să primești ceea ce îți dorești.

Nu te simți încă suficient de confortabil în sinea ta, nu ești încă în stadiul în care ai putea fi chiar tu persoana potrivită pentru un partener.

Când ne gândim la întâlnirea cu omul iubit, îl îmbrăţişăm, gustăm deja bucuria acelor minute apropiate.

Dacă gândul poate să ne proiecteze într-un viitor apropiat, de ce nu ar putea face-o şi într-unul îndepărtat?

Puterea gândului este reală, atât pentru latura pozitivă cât şi pentru cea negativă şi deci trebuie să o folosim, în sens pozitiv.

Cu această gândire proiectivă făcând proiecții pozitive vei putea să descoperi că ai capacitatea de a vedea de ce și cum să te mulezi pe situațiile la care viața te supune. Asta în locul opunerii unei rezistente față de lucrurile pe care viața ți le aduce în cale.

Se trăieşte în teroare sau în speranţă chiar înainte ca un eveniment să se realizeze. Dar, de ce să trăim numai într-un viitor apropiat, cel de azi sau cel de mâine?

Putem lăsa la trecut grijile, necazurile, suferinţele, îndoielile, ameţelile, frica. Iar oamenii le repetă veşnic, pentru că ei proiectează acest trecut în viitor.

Aşteptând să găsim suferinţe în viitor, le trăim deja astăzi, fără să ştim că pretinsul lor viitor nu este în realitate decât trecut.

Trecutul este o stare de conştiinţă deplorabilă, unde lipseşte mereu câte ceva, în timp ce viitorul este o stare de conştiinţă perfectă.

Deci, toate stările de conştiinţă imperfectă pe care le traversaţi: griji, temeri… aparţin trecutului, deoarece trecutul nu este decât dezordine, viciu sau boală.

Viitorul, dimpotrivă, înseamnă ameliorare, perfecţiune, deoarece noi toţi ne îndreptăm spre perfecţiune.

Unora dintre noi le este mai simplu să acceseze această gândire salutară și benefică pentru sinele nostru, alții au nevoie de un mic ajutor venind din partea unor persoane menite să îi ghideze pe acest drum.

În orice situațe te-ai afla, niciodată nu trebuie să te dai bătut și să capitulezi pentru că nu acesta este „motivul” pentru care ceva s-a petrecut.

Atât timp cât proiectăm imperfecţiunea de ieri asupra zilelor ce vor veni, vom continua să repetăm vechiul trecut. Atunci viitorul nostru nu va fi altceva decât resturi de trecut, pe care ni le-am proiectat în viitor.

Este o proiecţie în viitor, dar o proiecţie a ceva ce este vicios. În timp ce, dacă vom face proiecții pozitive a tot ceea ce este frumos, luminos, perfect, vom trăi deja adevăratul viitor care ne aşteaptă.

Acest viitor este deja o realitate, pentru că îl trăim. Iar când simţim în prezent lucruri care încă nu s-au realizat, putem simţi că există dovada lor reală sub o altă formă: nu în plan fizic, ci în cel al gândirii.

Să facem asta în acest sens şi vom vedea că nu vom mai putea trăi aceeaşi viaţă ca în trecut, va fi imposibil.

Este o binecuvântare pentru noi să cunoaştem aceste adevăruri, deoarece de acum înainte vom deveni bogaţi şi înarmaţi cu noi cunoştinţe, vom putea construi un viitor care va fi complet diferit de trecut.

Acest fapt este sigur datorită marilor legi universale. Nu vă rămâne decât să ne lansăm în această muncă spirituală.

Să fim atenți la propria gândire aruncând mereu o privire în forul nostru interior, ca să ştim ce ne mai face gândirea, unde se găseşte ea.

Dacă gândim toată ziua şi nu ştim la ce, cum vrem ca să devenim capabili să ne orientăm să utilizăm aceste forțe?

 Dacă lăsaţi porţile deschise oricui, aceste forţe vor ajunge într-o bună zi să vă domine. Pentru a deveni stăpânul lor, trebuie să luaţi atitudine, să controlaţi situaţia, adică să fiţi mereu conştienţi de gândurile şi sentimentele care vă traversează.

Să dominăm, să orientăm și să stăpânim tot ce se opreşte în noi.

Majoritatea oamenilor nu este conştientă de valoarea propriei sale vieţi interioare, cu excepţia momentului când trece prin tragedii sau catastrofe.

În acel moment ei simt că se întâmplă ceva cu ei groaznic. Dar, când evenimentele sunt mai puţin grave, ei nu sunt conştienţi; astfel, ei lasă să se acumuleze elemente negative care îi distrug, iar când observă aceasta este prea târziu.

Trebuie să supraveghem ceea ce se petrece în noi şi imediat ce se iveşte un element negativ. Trebuie să facem tot posibilul să-l remediem. Aceasta nu ne împiedică activitatea și munca.

Dacă ne imaginăm că viaţa noastră se va organiza singură, fără să facem nici un efort de analiză şi de luciditate, ne îșelăm.

Inutil să aşteptăm mari realizări spirituale, dacă ne lipsesc calităţile elementare pentru începerea activităţii.

Începutul înseamnă să fim mereu trezi și vigilenți, ca să fim imediat conştienți.

Există momente când trebuie să facem curăţenie. Desfășurăm o activitate şi suntem concentraţi asupra acestor activităţi. În realitate, de fapt suntem cufundați în gânduri şi sentimente negative, duşmănii…

Trebuie să fim conştienţi, altfel toate acestea vor deveni asemenea unor fluvii subterane ce nu încetează niciodată să curgă. Ar trebui să intervenim să schimbăm ceva.

Dacă nu suntem vigilenți suntem expuși la toate pericolele. Nu e nimic mai rău decât să trăieşti cu ochii închişi. Trebuie să păstrăm ochii deschişi, pentru a vă putea da seama de ceea ce se petrece cu noi.

Numai dacă păstrăm ochii deschişi posedăm inteligenţa vieţii interioare și nu ne vom lăsa prinși de cine ştie ce forţă sau de cine ştie ce entitate.

Pe unul adormit poate veni oricine să-l atace prin surprindere. Trebuie deci să veghem.

Şi să ne rugăm. După ce am vegheat, adică după ce am aruncat o privire pentru a şti ce se întâmplă, trebuie să intervenim. Să ne implicăm direct în situaţia creată împiedicându-ne astfel duşmanii să ne invadeze şi să ne tulbure.

Aceasta înseamnă să ne rugăm. Să aducem un remediu, o îmbunătăţire, şi cea mai bună metodă este să te legi de Cer.

Cu ajutorul gândului sau al imaginaţiei ne va fi foarte uşor şi vom auzi emisiile Cerului.

Rugăciunea nu înseamnă altceva decît atingerea butonului unei lungimi de undă mai scurte şi mai rapide. De noi depinde ce lungiime percepem. Ea ne pune în contact cu Dumnezeu, modificând astfel mişcările şi vibraţiile noastre interioare.

Rugăciunea înseamnă declanşarea unei mişcări pozitive în noi, a unei mişcări divine. Primul pas spre libertate, primul pas spre putere înseamnă să aruncăm mai întâi o privire în noi înşine. Astfel vom afla unde ne găsim și să remediem atât cât putem.

Să vegehm și să ne rugăm este de o mare importanţă în viaţa spirituală.

Corpului fizic trebuie să-i acordăm orele de odihnă necesare. Dar niciodată spiritul din voi nu trebuie să doarmă. Când dormim spiritul nostru trebuie să continue să lucreze chiar în timpul somnului.

Există atâţia oameni pe pământ care sunt nefericiţi, care suferă, sunt în întuneric. Corpul fizic se odihneşte culcat, dar spiritul său merge peste tot pentru a ajuta şi a lumina creaturile.

Spiritul nu doarme, el rămâne activ şi la noi, astfel că putem să începem această muncă, dar să învăţăm să ne pregătim somnul.

Niciodată să nu adormim fără un ideal înalt. Trebuie să mergem să înfăptuim diferite munci în lumea de dincolo. Cu ajutorul acestui ideal ne vom construi viitorul, asemenea cu cel al întregii omeniri.

Concluzie

De multe ori vom avea tendinta de a cădea pradă disperării si depresiei. Vom intra într-o fază a vieții în care parcă devenim inumani și avem tendința de a nu ne mai trăi aceasta calatorie „cu toate panzele sus”.

Trebuie așadar să ne accesăm acea gândire care ne va oferi capacitatea de a face proiecții pozitive înspre viitor.

Trebuie să conștientizăm o situație aparent negativă ca fiind o ocazie de dezvoltare a sinelui, ca fiind o lecție prin care învățăm cum să ne atingem maximul potențial uman.

Exit mobile version