Site icon

Cum să îți Ridici Nivelul Spiritual până la 100%

nivelul spiritual
 [tie_index]Intro[/tie_index]
    [dropcap]A[/dropcap]flând care este nivelul spiritual la care te situezi îți poti schimba sentimentele, poți lucra la emoțiile proprii, autoeducându-te și chiar de ce nu iluminându-te spiritual.
Câțiva oameni deja au reușit lucrul acesta, si nu au fost neapărat sfinți sau călugări sau iluminați orientali.
Cu motivație începe orice demers important, oricine se poate elibera spiritual dacă își dorește foarte mult acest lucru.
   Totusi, întorcându-ne la ideea că oamenii normali, care stau departe de biserici, mănâstiri, temple, pot să se ilumineze acasă, sau pot veni în această lume mai iluminați decât ceilalți, astfel unii dintre acești oameni iluminati trăiesc printre noi, și nu neapărat în locuri sfinte.
Aceasta depinde și de bagajul spiritual cu care ești înzestrat și ești trimis dintr-o existență în alta.
De regulă aceste spirite înalte trimise trăiesc printre noi, iar acest lucru nu este tocmai benefic în ceea ce privește dezvoltarea spirituală a noastră a celorlalți.
De regulă ne credem la fel de evoluați ca ei, dar de fapt nivelul nostru e mult prea departe de al lor, iar noi nu facem prin asta decât să involuăm, în loc să încercăm să muncim pentru a ajunge la un anumit nivel.
 Primul pas este aflarea nivelului personal al spiritualității.
Această stare supremă este dată de niște emoții cu vibrații foarte înalte, vibrații(emoții) precum :
bucuria, pacea, dragostea, rațiunea, acceptarea, bunăvoința, entuziasmul, curajul.
În timp ce un nivel mai scăzut al spiritului este dominat de stări precum:
mândria, furia, dorința, frica, suferința cele mai negative fiind apatia, vinovăția și rușinea.
Fiecare stare declanșează implicit câte o emoție mai mult sau mai puțin pozitivă.
Aceasta este o interpretare a lui David R. Hawkins din cartea Power vs. Force.
Mai jos vezi același tabel sub formă de grafic-piramidă, postat de garbo.ro.
Iată și interpretarea acestora:

Cum să îți Ridici Nivelul Spiritual 100%

 

[tie_index]Fii împăcat și vei trăi în fericire[/tie_index]Pasul# 1.   Fii împăcat și vei trăi în fericire și vei simți că viața este perfectă

   Cum putem spera să fim fericiți? Trebuie să profităm de viată și de fiecare clipă, alergând după plăceri?

Trebuie să urmărim cu orice preț reușita, să ne îmbătăm cu cele mai nebunești pasiuni?

Cum să ne „realizăm“, cum să atingem mulțumirea de sine?

Există mijloace infailibile de a fi fericit? Căutarea fericirii ne condamnă, oare, la a ezita neîncetat între pesimism și optimism, speranțe de bucurie și așteptări înșelate?

Cum să ne punem fericirea la adăpost?

În cadrul unui sondaj realizat de Gallup Inc. au fost chestionate, anul trecut, câte 1.000 de persoane din 148 de ţări; participanţii au fost întrebaţi dacă în ziua precedentă,  s-au simţit odihniţi, dacă au fost  trataţi cu respect, dacă au râs sau au zâmbit mult, dacă au învăţat sau au făcut ceva interesant şi dacă încercaseră emoţii pozitive în ziua precedentă.
Unde se află România în acest clasament? Tabelul de mai jos, care cuprinde toate ţările luate în calcul (148), arată ce procent dintre locuitori au răspuns afrimativ la toate cele 5 întrebări de mai sus.
”Scorul” nostru este de 58 (58% au răspuns „da” la toate întrebările),  egal cu scorul Ucrainei, al Moldovei, al Pakistanului şi Egiptului.
Paradoxal țările de regulă dezvoltate sau cu un nivel de trai superior au obținut scoruri mici, așadar iată că se pot clădi sentimente de fericire pe alte valori decât cele materiale.

 

[tie_index]Trăiește bucuros [/tie_index]Pasul #2.  Trăiește bucuros  și vei experimenta viața ca pe ceva complet

 

Există o importantă legătură între latura spirituală a unui om şi dispoziția sa de a râde: am putea spune că ambele reflectă într-un anumit sens capacitatea omului de a fi fericit.

Pe de o parte, pentru un om spiritual umorul este o expresie a fericirii şi libertăţii sale interioare, iar pe de cealaltă parte, un umor de bună calitate ne face să descoperim fericirea şi libertatea vieții.

Un umor bun ne relaxează, ne detensionează şi chiar ne ajută să înțelegem prin revelația hohotului de râs ce prejudecăţi şi rigidităţi mentale ne țineau până atunci prizonieri într-o stare de limitare şi încordare.

Dacă reuşim să comutăm astfel punctul de vedere, descoperim cu surprindere că starea de fericire devine mult mai tangibilă.

Constatăm de asemenea că soluţiile unor probleme pe care le credeam foarte complicate pot fi adeseori amuzant de simple şi că ele se aflau chiar sub nasurile noastre.

Viața este tot ce este mai frumos din punct de vedere existențial pe acest pământ și este îmbucurător faptul că speranța de viață este pe un trend crescător din anul 2003 conform INS, cel puțin în România.

[tie_index]Iubește și  vei fi  respectat[/tie_index]Pasul #3Iubește și  vei fi  respectat și vei vedea viața ca pe ceva minunat

 

„Iubește-l pe bunul Dumnezeu” și „Iubește-ți aproapele”, cele două legi divine care odată respectate te vor duce pe culmi nemaivăzute.

Esența iubirii este această iubire, este sublimul, de fapt atunci când iubirea ta față de Dumnezeu o vei conștientiza, vei realiza ce putere are aceasta.

Când inima ţi-e atinsă de iubirea dumnezeiască nu mai tânjeşti după bogăţiile lumii acesteia, nu mai tânjeşti după slava deşartă, după mărire şi stăpânire.

Nesocoteşti toată cinstirea venită de la oameni, fugi de toate plăcerile lumeşti, nu mai doreşti avuţii pământeşti, nu mai vrei să te îmbraci în aur şi porfiră, nu mai doreşti nimic din cele pământeşti, ci, cea mai mare dorinţă pe care o ai,  să nu pierzi încredinţarea că Dumnezeu te iubeşte.

Să nu pierzi acea frumoasă şi minunată relaţie de comuniune cu El, să nu pierzi acea iubire dumnezeiască care ,,învăluie sufletul ca un nour uşor şi-l poartă spre izvorul nesecat al iubirii, spre iubirea cea în veci nepieritoare, umplându-l de lumina cea veşnică.

 

[tie_index]Fii o persoană înțelegătoare[/tie_index]Pasul #4. Fii o persoană înțelegătoare și vei vedea viața plină de semnificații

 

Deseori motivul pentru care o relație se destramă nu este diferența de opinie, ci lipsa de înțelegere. De ce nu suntem mai înțelegători? Din trei motive, din trei motive pe care le vedem în ilustrația de mai sus.

De fapt, cu toții împărtășim aceleași speranțe și aceleași temeri. Două din cele mai obișnuite probleme sunt „invidia față de daruri” și „proiectarea darurilor”.

Vei înțelege că nu există diferențe între noi, și de aceea trebuie să lași la o parte egoismul, să învingi orice teamă și să fii înțelegător.

[tie_index]Iartă[/tie_index]Pasul# 5.  Iartă și vei avea o viață armonioasă

Iertarea este mijlocul prin care te eliberezi pe tine de toate poverile mentale și emoționale rezultate dintr-o relaționare defectuoasă.

A ierta nu înseamnă a continua acea relaționare defectuoasă, ci doar, a te elibera de încărcătura emoțională și mentală care te blocheză în cercul vicios, care-ți macină ființa și potențialul de a a fi fericit(ă).

Iertarea reprezintă un instrument minunat pentru accesarea fericirii, a armoniei, a liniștii interioare, a succesului, a strălucirii luminii interioare.

[tie_index]Fii optimist[/tie_index]Pasul #6. Fii optimist și vei trăi viața cu speranță în suflet

Optimismul este contagios. Este ca o ” răceală ” binevenită care îți invadează tot organismul, îți colorează obrajii, sufletul, gândurile și te fac să râzi încontinuu.

Care sunt beneficiile acestei stări ? Ei bine, optimismul ne oferă o altă perspectivă asupra vieții mai încrezătoare, mai luminoasă, mai ușoară.

Optimismul stă la baza viselor născute seara târziu când somnul întârzie să apară, când gândurile roiesc în mintea ta , când sufletul se liniștește doar la promisiunea că îți vei îndeplini visele unul câte unul.

Aud tot felul de remarci care au ca punct central optimismul.

Cum poți să fii atât de senin, atât de calm, atât de zâmbitor când ți se întâmplă atâtea lucruri rele ?

Întrebarea corectă pe care ar trebui să ne-o punem este : ” În ce fel aș putea influența lucrurile care mi se întâmplă ?

Oare dacă m-aș supăra, aș striga, m-aș întrista sau aș urî pe toată lumea aș rezolva ceva ? Oare problemele ar dispărea ?

Și numai după ce vor fi puse aceste întrebări, numai atunci vom fi în stare să zâmbim, să ne relaxăm , să învățam să acceptăm cu detașare tot ce ni se întâmplă, și nu în ultimul rând să învățăm cum putem aduce optimismul în viața noastră, cum îl putem creea, cum îl putem reține cât mai mult.

Haideți să ne molipsim de la ceilalți de acest virus, să ne lăsăm cuceriți de efectele lui și să sperăm că nu îl vom alunga niciodată din viețile și din sufletele noastre.

[tie_index]Fii curajos[/tie_index]Pasul #7.  Fii curajos  și vei vedea în viață oportunitățile mult mai ușor

CURAJUL presupune curajul de a te dezminte de principii.

Asta înseamnă să trăiești liber.

Curajul înseamnă să trăiești fără frică, măreția în aceasta stă, libertatea de a fi tu însuți, acela MĂREȚ, care nu se ascunde după principii, care are curajul să FIE și nu să caute ceva care să îl motiveze, să îl susțină, orice principiu este condiționare.

Fii bun pentru că stă în natura ta, pentru că tu ca ființă de lumină, asta ești-bunătate, iar gesturile tale vor arăta bunătatea, nu pentru că așa trebuie, ci pentru că asta ești determinat să faci.

Dacă știi un alt pas important care să-ți crească nivelul spiritual spune-mi despre el mai jos la comentarii, iar în final îți ofer un bonus și anume documentul PDF cu graficele din acest articol. Descarcă-l și vei putea salva graficele din acest articol.
Exit mobile version