Cum să îți Ridici Nivelul Spiritual 100%
[tie_index]Fii împăcat și vei trăi în fericire[/tie_index]Pasul# 1. Fii împăcat și vei trăi în fericire și vei simți că viața este perfectă
Cum putem spera să fim fericiți? Trebuie să profităm de viată și de fiecare clipă, alergând după plăceri?
Trebuie să urmărim cu orice preț reușita, să ne îmbătăm cu cele mai nebunești pasiuni?
Cum să ne „realizăm“, cum să atingem mulțumirea de sine?
Există mijloace infailibile de a fi fericit? Căutarea fericirii ne condamnă, oare, la a ezita neîncetat între pesimism și optimism, speranțe de bucurie și așteptări înșelate?
Cum să ne punem fericirea la adăpost?
[tie_index]Trăiește bucuros [/tie_index]Pasul #2. Trăiește bucuros și vei experimenta viața ca pe ceva complet
Există o importantă legătură între latura spirituală a unui om şi dispoziția sa de a râde: am putea spune că ambele reflectă într-un anumit sens capacitatea omului de a fi fericit.
Pe de o parte, pentru un om spiritual umorul este o expresie a fericirii şi libertăţii sale interioare, iar pe de cealaltă parte, un umor de bună calitate ne face să descoperim fericirea şi libertatea vieții.
Un umor bun ne relaxează, ne detensionează şi chiar ne ajută să înțelegem prin revelația hohotului de râs ce prejudecăţi şi rigidităţi mentale ne țineau până atunci prizonieri într-o stare de limitare şi încordare.
Dacă reuşim să comutăm astfel punctul de vedere, descoperim cu surprindere că starea de fericire devine mult mai tangibilă.
Constatăm de asemenea că soluţiile unor probleme pe care le credeam foarte complicate pot fi adeseori amuzant de simple şi că ele se aflau chiar sub nasurile noastre.
Viața este tot ce este mai frumos din punct de vedere existențial pe acest pământ și este îmbucurător faptul că speranța de viață este pe un trend crescător din anul 2003 conform INS, cel puțin în România.
[tie_index]Iubește și vei fi respectat[/tie_index]Pasul #3. Iubește și vei fi respectat și vei vedea viața ca pe ceva minunat
„Iubește-l pe bunul Dumnezeu” și „Iubește-ți aproapele”, cele două legi divine care odată respectate te vor duce pe culmi nemaivăzute.
Esența iubirii este această iubire, este sublimul, de fapt atunci când iubirea ta față de Dumnezeu o vei conștientiza, vei realiza ce putere are aceasta.
Când inima ţi-e atinsă de iubirea dumnezeiască nu mai tânjeşti după bogăţiile lumii acesteia, nu mai tânjeşti după slava deşartă, după mărire şi stăpânire.
Nesocoteşti toată cinstirea venită de la oameni, fugi de toate plăcerile lumeşti, nu mai doreşti avuţii pământeşti, nu mai vrei să te îmbraci în aur şi porfiră, nu mai doreşti nimic din cele pământeşti, ci, cea mai mare dorinţă pe care o ai, să nu pierzi încredinţarea că Dumnezeu te iubeşte.
Să nu pierzi acea frumoasă şi minunată relaţie de comuniune cu El, să nu pierzi acea iubire dumnezeiască care ,,învăluie sufletul ca un nour uşor şi-l poartă spre izvorul nesecat al iubirii, spre iubirea cea în veci nepieritoare, umplându-l de lumina cea veşnică.
[tie_index]Fii o persoană înțelegătoare[/tie_index]Pasul #4. Fii o persoană înțelegătoare și vei vedea viața plină de semnificații
Deseori motivul pentru care o relație se destramă nu este diferența de opinie, ci lipsa de înțelegere. De ce nu suntem mai înțelegători? Din trei motive, din trei motive pe care le vedem în ilustrația de mai sus.
De fapt, cu toții împărtășim aceleași speranțe și aceleași temeri. Două din cele mai obișnuite probleme sunt „invidia față de daruri” și „proiectarea darurilor”.
Vei înțelege că nu există diferențe între noi, și de aceea trebuie să lași la o parte egoismul, să învingi orice teamă și să fii înțelegător.
[tie_index]Iartă[/tie_index]Pasul# 5. Iartă și vei avea o viață armonioasă
Iertarea este mijlocul prin care te eliberezi pe tine de toate poverile mentale și emoționale rezultate dintr-o relaționare defectuoasă.
A ierta nu înseamnă a continua acea relaționare defectuoasă, ci doar, a te elibera de încărcătura emoțională și mentală care te blocheză în cercul vicios, care-ți macină ființa și potențialul de a a fi fericit(ă).
Iertarea reprezintă un instrument minunat pentru accesarea fericirii, a armoniei, a liniștii interioare, a succesului, a strălucirii luminii interioare.
[tie_index]Fii optimist[/tie_index]Pasul #6. Fii optimist și vei trăi viața cu speranță în suflet
Optimismul este contagios. Este ca o ” răceală ” binevenită care îți invadează tot organismul, îți colorează obrajii, sufletul, gândurile și te fac să râzi încontinuu.
Care sunt beneficiile acestei stări ? Ei bine, optimismul ne oferă o altă perspectivă asupra vieții mai încrezătoare, mai luminoasă, mai ușoară.
Optimismul stă la baza viselor născute seara târziu când somnul întârzie să apară, când gândurile roiesc în mintea ta , când sufletul se liniștește doar la promisiunea că îți vei îndeplini visele unul câte unul.
Aud tot felul de remarci care au ca punct central optimismul.
Cum poți să fii atât de senin, atât de calm, atât de zâmbitor când ți se întâmplă atâtea lucruri rele ?
Întrebarea corectă pe care ar trebui să ne-o punem este : ” În ce fel aș putea influența lucrurile care mi se întâmplă ?
Oare dacă m-aș supăra, aș striga, m-aș întrista sau aș urî pe toată lumea aș rezolva ceva ? Oare problemele ar dispărea ?
Și numai după ce vor fi puse aceste întrebări, numai atunci vom fi în stare să zâmbim, să ne relaxăm , să învățam să acceptăm cu detașare tot ce ni se întâmplă, și nu în ultimul rând să învățăm cum putem aduce optimismul în viața noastră, cum îl putem creea, cum îl putem reține cât mai mult.
Haideți să ne molipsim de la ceilalți de acest virus, să ne lăsăm cuceriți de efectele lui și să sperăm că nu îl vom alunga niciodată din viețile și din sufletele noastre.
[tie_index]Fii curajos[/tie_index]Pasul #7. Fii curajos și vei vedea în viață oportunitățile mult mai ușor
CURAJUL presupune curajul de a te dezminte de principii.
Asta înseamnă să trăiești liber.
Curajul înseamnă să trăiești fără frică, măreția în aceasta stă, libertatea de a fi tu însuți, acela MĂREȚ, care nu se ascunde după principii, care are curajul să FIE și nu să caute ceva care să îl motiveze, să îl susțină, orice principiu este condiționare.
Fii bun pentru că stă în natura ta, pentru că tu ca ființă de lumină, asta ești-bunătate, iar gesturile tale vor arăta bunătatea, nu pentru că așa trebuie, ci pentru că asta ești determinat să faci.