Site icon

Cum să Planificăm cel mai Bine o Zi Normală din Viața Noastră Spirituală

viața noastră spirituală

[tie_index]INTRO[/tie_index][dropcap]Î[/dropcap]ntregul nostru destin este înscris în viața pe care o ducem astăzi, în directia pe care o dăm astăzi gândurilor și sentimentelor noastre, în activitățile unde ne cheltuim astăzi energiile noastre.

Astfel ar trebuie să se desfășoare o zi din viața noastră spirituală.

Dacă totul este aranjat pentru astăzi, va fi şi pentru mâine, automat.

Cum totul este înscris, odată ce aţi trăit o zi splendidă ea rămâne vie şi are misiunea să antreneze toate celelalte zile.

Încercaţi cel puţin să trăiţi bine o singură zi, pentru că ea le va influenţa pe celelalte.

Trebuie să facem efortul de a restabili ordinea. Iată câțiva pași importanți în planificarea unei zile benefice din punct de vedere spiritual.

8 PAȘI IMPORTANȚI ÎN PLANIFICAREA UNEI ZILE

Cum să Planificăm cel mai Bine o Zi Normală din Viața Noastră Spirituală 

1. SĂ NE SUPRAVEGHEM PERMANENT

Nu este suficient să evităm să cădem, să ne rănim sau să spargem ceva; trebuie de asemenea să evităm să încălcăm legile lumii invizibile.

Există în planul psihic mecanisme pe care le declanşăm fără să ştim, entităţi pe care le deranjăm, legi pe care le încălcăm şi imediat suferim consecinţele, suntem pedepsiţi.

Cel mai important aspect este deci să înţelem că trebuie să ne supraveghem, să fim vigilenți, atenți, pentru a cunoaşte în fiecare clipă natura celor ce se petrec în noi.

2. SĂ ŞTIM SĂ NE ORIENTĂM ENERGIILE

În marea carte a naturii vii, puteţi citi că este de o importanţă absolută pentru evoluţia fiecărei fiinţe. Trebuie să ştie cum să-şi cheltuiască energiile, în ce domeniu şi în ce activitate să le utilizeze.

Dacă vă risipiţi energiile voastre în furie, într-un exces de senzualitate, în activităţi egoiste şi criminale, ele vor alimenta Infernul.

Pentru că oamenii sunt cei care, prin ignoranta lor, contribuie la susţinerea şi hrănirea Infernului.

Trebuie să ne întrebăm dacă suntem pe cale să ne folosim energiile într-un scop egoist sau într-un scop divin. Totul este aici.

Dacă nă punem  această întrebare în fiecare zi, multe lucruri vom putea ameliora în noi înşine!

3. SĂ ŞTIM SĂ ECONOMISIM

Viaţa interioară, ca şi viaţa exterioară, este sursa unor alternanțe: câteva zile fertile, apoi câteva sterile, din nou câteva zile fertile…

Când ne bucurăm, să nu mergem chiar până la capătul acestei bucurii, s-o economisim un pic, altfel vom plânge curând.

Să ne bucurăm dar fără să depăşim o anumită limită.

Dacă nu respectăm această regulă, vom fi ca un beţiv care bând prea mult dintr-o dată, merge pe străzi clătinându-se, se retrage dar… !

Nu trebuie să atingem niciodată extremele. O extremă ne va împinge întotdeauna către cealaltă extremă şi continuu alternând de la una la alta, ne vom pierde toate energiile.

Gândurile şi cuvintele frumoase pe care le trimiteţi fiecărui organ şi membru al vostru produc modificări benefice. Dacă în fiecare zi, timp de câteva minute, vă obişnuiţi să vă gândiţi la celulele voastre şi să le vorbiţi, vă veţi putea ameliora sănătatea voastră.

4. CUM SĂ NE SPIRITUALIZĂM TOATE ACTIVITĂŢILE

Mulţi îşi imaginează că pentru a fi spiritualizat, trebuie să se consacre meditaţiei şi rugăciunii.

Nu, indiferent de muncă, chiar spirituală, devine extrem de prozaică când nu introducem în ea o idee sublimă, un ideal superior.

Și indiferent de muncă prozaică poate fi spiritualizată dacă ştim să introducem în ea un element divin.

Spiritualitatea nu constă în a refuza orice activitate fizică, materială, ci a face totul în vederea luminii, prin lumină şi pentru lumină.

Spiritualitatea este ştiinţa de a utiliza orice muncă pentru a ne înălţa, a ne armoniza, a ne lega de Dumnezeu. ..

Dacă vom exersaţi, să restabilim constant legătura cu Dumnezeu, vom reuşi în tot ce vom întreprinde, mult mai bine ca înainte.

Când ne legăm de Dumnezeu înainte de fiecare activitate, fiecare ocupaţie, Eternitatea îşi pune pecetea pe tot ce facem.

Trebuie deci să ne legăm constant de El, oriunde aţi fi, numai astfel fiecare dintre acţiunile voastre se vor impregna de o influenţă celestă…

Gândul fiind ocupat cu aceste virtuţi, declanşaţi forţe sublime care pun la lucru.

Când atingeţi sau deplasaţi obiectele, faceţi-o ca şi când tot corpul este gata să cânte şi să danseze şi veţi vedea că armonia gesturilor voastre se va reflecta asupra voastră toată ziua.

5. IMPORTANȚA ARMONIEI

Meditaţi în fiecare zi asupra armoniei, iubiţi-o, doriţi-o pentru a introduce în fiecare din gesturile, privirile, cuvintele voastre.

Este important pentru ca viața noastră spirituală să evolueze.

Dimineaţa, la trezire, gândiţi-vă să începeţi ziua acordându-vă cu lumea armoniei universale…

Când intraţi într-o casă, primul vostru gând trebuie să fie: „Fie că armonia şi pacea să domnească în această casă!”

Armonia se află la baza oricărui succes, oricărei realizări divine.

Înainte de a întreprinde orice, învăţaţi să vă concentraţi asupra armoniei şi veţi putea atunci realiza lucruri care vor da rezultate pentru eternitate.

6. SĂ ÎNVĂŢĂM SĂ MULŢUMIM

Oamenii sunt ingrati faţă de Creator, ei nu cunosc faptul că gratitudinea, recunoștiința sunt forţe necunoscute care dezintoxică organismul şi neutralizează otrăvurile.

Încercaţi să mulţumiţi întreaga zi.

Repetaţi: „Mulţumesc… mulţumesc… mulţumesc…”.  Dacă dorim să ne perfecţionăm trebuie să înveţăm recunoștiința pentru că în această manieră vom obţine într-o zi cheia transformării materiei, a propriei noastre materii.

7. CUM SĂ NE SPĂLĂM SEARA

Dimineaţă este legată de seara precedentă, seară este legată de dimineaţă care va urma.

Fiecare din acest moment trebuie pregătit dinainte.

Este foarte important ca seara, culcându-ne, să nu plecăm oricum în cealaltă lume. Pentru că acolo trebuie să ne prezentăm în faţa unor fiinţe foarte elevate, foarte luminoase.

Trebuie deci să ne purificăm, să ne curăţăm, să ne pregătim pentru această călătorie.

Înainte de a ne culca, trebuie să ne spălăm, bineînţeles, dar nu pe faţă, căci astfel ne înlăturăm toate fluidele care ne protejează şi ne magnetizează.

În cazul în care am făcut munci în care ne-am murdărit, trecem peste faţă un prosop umed, dar nu ne spălăm cu multă apă. Ne spălăm capul, mâinile, picioarele!

Pentru picioare e chiar indicat a le spăla în fiecare seară în apă cea mai caldă pe care o puteţi suporta, pentru că o baie a picioarelor are o influenţă bună asupra plexului solar.

Nu este necesar să vă ţineţi picioarele mult timp în apă, dar faceţi-o conştient şi chiar vorbiţi-le în timp ce le spălaţi.

8. PREGĂTIREA PENTRU SOMN: IMPORTANTA ULTIMULUI MOMENT

Noaptea e cea care determină ziua următoare. Deci, înainte de a ne culca, ne legăm de lumea invizibilă, lăsăm la o parte tot ceea ce ne-a tulburat în cursul zilei, griji, nelinişti, supărări.

Ne gândim la erorile pe care le-am putut comite pentru a le repara în timpul nopţii şi le abandonăm în sfârşit Îngerului somnului. Pentru că în fiecare seară noi murim şi în fiecare dimineaţă reînviem.

A dormi, a părăsi corpul fizic pentru a merge în cealaltă lume, este un exerciţiu pe care-l practicăm zilnic cu scopul de a fi gata pregătiţi pentru o zi când va trebui cu adevărat să plecăm în cealaltă parte.

Cel care nu ştie cum să adoarmă, nu va şti mai bine cum să moară.

Nu există nici o diferenţă între a adormi şi a muri, în afară de faptul că, atunci când murim, părăsim definitiv casa pe care o locuiam.

În timpul somnului o părăsim de asemenea, dar rămâne o legătură care ne reţine în această casă.

Presupuneţi, din contră, că aţi avut o zi destul de proastă, dar că înainte de a vă abandona somnului, veţi reuşi, prin rugăciuni şi gânduri bune, să adormiţi în pace.

Aceste ultime momente curăță totul în noi, ne va purifica, cu atât mai mult cu cât a doua zi ne vom trezi cu intenţii bune şi proiecte bune.

Există în om lucrători care utilizează tot ce el a gândit la frontiera dintre veghe şi somn, fiindcă gândurile activează diferite forţe.

Nu adormiţi cu gânduri rele, pentru că ele vor distruge tot ce aţi acumulat bun în timpul zilei.

În timp ce, dacă adormiţi cu gânduri bune, ele vor ameliora totul în voi şi a doua zi veţi fi uimit să vedeţi în ce stare de pace şi lumina vă veţi trezi.

Este totuşi foarte important ca înainte de a adormi să reuşiţi să vă calmaţi, să vă echilibraţi, să vă purificaţi..

Dacă se întâmplă să visăm în timpul nopţii că comitem acte reprobabile pe care nu le-am face în stare de veghe, este că nu ştim să ne pregătim pentru somn.

Înainte de a adormi trebuie să ne pregătim pentru o călătorie sacră care va da rezultate într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat.

Dacă un spirit impur voieşte să stăpânească corpul nostru pentru că el posedă o mare rezervă de forţe, pentru a ne apăra de acest spirit impur. Trebuie să rugăm Cerul să ne trimită un Înger care ne va păzi de el şi care ne va conduce la şcoală Domnului pentru a studia acolo Iubirea şi Înţelepciunea.

Astfel, în timpul nopţii vom avea tot timpul un paznic care se va roti în jurul corpului nostru pentru a împiedica spiritul răului să nă ia în posesie.

Sădiţi în voi un gând bun seara, culcându-vă şi lăsaţi acest gând bun să lucreze în timpul nopţii.

Nu vă culcaţi niciodată cu un gând negativ în minte, pentru că în timpul nopţii va face ravagii în subconştientul vostru.

Astfel putem spune că am mai trecut o etapă din viața noastră spirituală.

Concluzie

Dacă totul este aranjat pentru astăzi, va fi şi pentru mâine, automat.

Cum totul este înscris, odată ce am trăit o zi splendidă, o zi de viaţă eternă, ea este înregistrată, ea nu moare, ea rămâne vie şi are misiunea să antreneze toate celelalte zile.

O să o urmeze pentru ca să-i semene.

Să încercăm cel puţin să trăim bine o singură zi, pentru că ea le va influenţa pe celelalte.

Ea le va vorbi să le convingă să fie că ea, echilibrate, ordonate, armonioase.

Exit mobile version