Dacă vrei să îți schimbi viața in bine, schimbă-ți vibrația energetică generală pe care o emani. Dacă îți vei focaliza întreaga energie asupra recunoștinței, în viața ta vor apărea adevărate miracole.

Dacă vrei să îți schimbi rapid viața în bine, găsește în fiecare zi cât mai multe motive pentru care te simți recunoscător, până când vei vedea cu ochii liberi schimbarea. Nu te limita însă la a scrie aceste motive. Simte starea de recunoștință. Puterea ta strălucește în sentimentele pe care le investești în starea de recunoștință.

Sentimentele pe care le trăiești astăzi atrag evenimentele pe care le vei experimenta mâine. Astfel, grijile atrag alte griji.  Nefericirea atrage nefericire. Insatisfacția atrage insatisfacție. Dar și …bucuria atrage și mai multa bucurie. Fericirea atrage și mai multă fericire. Pacea atrage pace. Recunoștința atrage recunoștința. Bunătatea atrage bunătate. Iubirea atrage iubire.

Pentru toate acestea trebuie să știm exact care sunt lucrururile, obiceiurile sau sentimentele ce nu trebuie să le avem pentru ca vibrația noastră energetică să rămână pozitivă.

 

7 Lucruri care îți scad vibrația energetică

 

#1.Orgoliul

Dex-ul spune despre orgoliu așa:
„Orgoliu = Părere foarte bună, adesea exagerată și nejustificată, despre sine însusi, despre valoarea și importanța sa socială; îngâmfare, vanitate, suficiență, trufie.”
Orgoliul ține mai mult de sfera raționalului, mentalului, și presupune o anihilare a sentimentelor. Percepția este că sentimentele te fac mai slab, vulnerabil iar rațiunea și orgoliul mai puternic.

Când apare orgoliul, dispare fericirea.

egoul
– Orgoliul te împiedică să te cunoști mai bine.
– Orgoliul te împiedică să devii mai bun, să iubești.
– Orgoliul e în strânsă legătură cu egoismul.
– Orgoliul e folosit pentru a domina.
– Orgoliul te face să te simți mai puternic.
– Deși s-ar părea că orgoliul apare din prea multă incredere în sine e tocmai invers, apare mai degrabă din frica, din dorința de a te impune.
– Orgoliul nu te lasă să vezi când greșesti și prin urmare te împiedică să te perfecționezi, să progresezi.

Pe lângă orgoliul mental există și cel spiritual și voi știți despre ce este vorba. Pe măsură ce o persoană evoluează ea devine tot mai conștientă, iar pericolul ca orgoliul să o acapareze devine tot mai mare. Atunci începe să se simtă superioară spiritual față de celelalte persoane. Au existat cazuri când aceste persoane evoluate au decăzut. Nu este important dacă ai ajuns la un grad de evoluție superior dacă asta nu te ajută în ajutorul unei persoane inferioare. Dacă aceea persoană este inferioară, ea este inferioară  din punct de vedere al conștiinței dar asta nu înseamnă că puritatea sufletului nu este la fel ca a unui evoluat.

Aici avem schematic reprezentativ vibrația energetică unei persoane orgolioase în viziunea www.yourmemories.ro

 

#2.Lăcomia

Lăcomia– aviditate, cupiditate, dorință necumpătată de câștig, de avere, tendința de acaparare, insațiabilitate, voracitate, pleonexie, poftă pe care o are cineva de a mânca sau de a bea mult.

Potrivit studiilor invocate de Dr. Karl, oamenii avuți, din upper-class, fac tot felul de blestemății: își tratează incorect semenii, mint la negocieri, sunt gata să înșele pe oricine când li se ivește o oportunitate de câștig, se comportă ca niște măgari la locul de munca (dacă au un loc de muncă).

Ba mai mult, bogații nici nu dau de pomană! – semnalează Dr. Karl, admițând totuși că există și două excepții demne de toată stima, filantropii Bill Gates si Warren Buffett. (Nu e ciudat că deseori adversarii bogaților manifestă admirație la adresa foarte-bogaților?).

Și o concluzie statistică – 0,01% din populația SUA (14.000 de familii) posedă 22,2% din bogăția țării, in timp ce 90% dintre americani (133 milioane de familii) abia dacă își împart un mizilic de 4%.

grafic lacomia

„Greed is bad” (lăcomia e rea), consideră majoritatea americanilor, indiferent de orientarea politică sau nivelul câștigurilor.

Astfel, lăcomia este văzută de subiecții unui studiu de specialitate drept cel mai mare păcat, mai mare decât mania, lenea, vanitatea, desfrânarea sexuala, invidia, poftele.

Biblia – cuvânt revelat al lui Dumnezeu – menționează că lăcomia este un păcat de moarte, fiindcă se opune în mod direct virtuţii înfrânării sau cumpătării.  Lăcomia este izvorul tuturor răutăţilor, din cauza căreia piere dragostea frăţească dintre oameni, pământul se umple de hoţi şi ucigaşi, mările de piraţi, societatea de calomniatori şi trădători, familiile se dezbină.

De ce bogatul din Evanghelie este numit nebun? Nu pentru că avea avere, ci pentru că o idolatriza şi i se închina ei și nu se gândea a dărui, a ajuta. Lăcomia fără de sfială poate orbi omul și poate provoca mult rău și durere celor mulți din jurul său, dar mai poate provoca și cumplită răzbunare…

#3.Invidia

Întristarea şi dezamăgirea răsar din mânie, mânia din invidie, invidia din ranchiună, şi, pentru ca cercul să fie închis, ranchiuna din întristare şi dezamăgire. Gândul că cineva este mai bun ca tine, mai performant, că atinge ținte la care, tu, râvnești, că are realizări la care, tu, visezi, te transformă într-un adevărat vulcan, gata, oricând să erupă.

Nu putem suporta ideea de independență, de superioritate, de succes, de fericire. Ne deprimă, ne răscolește și trezește, în noi, șarpele invidiei.

Gândul că nu putem fi în locul celuilalt ne macină constant. Suntem convinși că n-are nici-un merit și nici-o calitate să se afle pe podium. Si cu toate acestea…..

Invidia înseamnă, în primul rând, răutate, dar și o evidentă teamă de a acționa, de a lupta.
Invidia poate lua forme multiple. De la ironie si denigrare până la sugestionare negativă.
O boala pe care oamenii o lasă să evolueze în voie fără sa o trateze, care roade inima și nici măcar nu aduce vreo satisfacție cum fac celelalte păcate. Poate un invidios din fire sa devină un om care să se bucure sincer de realizările celor din jur în special de realizările prietenilor lui ? Invidia este o caracteristică a firii cu care se pare că ne naștem aproape toți, probabil că există excepții. De-a lungul vieții dacă hrănim aceast moft al firii poate deveni un monstru; care să ne distrugă, să ne răpească harul de a ne bucura cu cei care se bucură. Cu siguranță că un invidios nu numai că nu se bucură cu cine se bucură, dar nu va avea resursele să plângă cu cei ce plâng, va fi tentat să se bucure de necazurile celor din jur, chiar dacă aparent își exprimă regretul.
Invidia este ceva omenesc, de fapt invidia este ceva diavolesc, nu omenesc. Urmărește reacția celor din jurul tău când tu ai vreo realizare sau îți cumperi ceva deosebit, vei fi surprins câți oameni se complac în acest păcat fără să ia nici o măsură. Să ucidem invidia! Se poate, nu este ușor dar se poate. Dacă te vei lupta până la sânge impotriva ei o să vezi rezultate, invidia nu se lasă ușor, nu e ușor de ucis dar dacă îi dai în cap de fiecare dată când își cere drepturile o vei distruge, o să rămână doar o amintire. Dacă invidia este un mod de viață pentru tine îți propun acest tratament de otrăvire a ei, dă-i firii ce nu îi place și o sa o omori. Invidia este un venin cu care te poți auto-otrăvi dacă nu te ridici împotriva ei și nu o strivești.

#4.Tutunul

Indiferent de vârstă, fie că sunt femei sau bărbaţi tot mai mulţi oameni fumează din plăcere, pentru a combate stresul, pentru a socializa la o ţigară cu prietenii sau pentru a-şi anula senzaţia de foame. Un lucru este cert când vine vorba despre acest subiect cei mai mulţi se apucă uşor fumat dar renunţă foarte greu. Pe lângă faptul că tutunul dăunează, acesta ne arde şi la buzunare şi ca să vă demonstrez acest lucru vă propun un calcul simplu. Cineva care fumează în medie un pachet pe zi scoate din buzunar zilnic 15 lei. Într-o lună a cheltuit deja 450 de lei, într-un an suma se ridică la 5.475 de lei , cu aceşti bani ar pleca fără nicio problemă într-un scurt concediu. Iar dacă şi-ar păstra acest obicei pentru următorii 5 ani va rămâne mai mult ca sigur fără 27.375 de mii de lei sau aproximativ 6 mii de euro. Cu această sumă şi-ar putea renova casa , şi-ar cumpăra o altă maşină şi lista investiţiilor ar continua. Fumătorii înrăiţi ştiu asta. În timp ce unii au încercat să scape de acest viciu pentru a face economii alţii savurează ţigară după ţigară fără niciun regret.

grafic fumat

Conform viata-medicala.ro, o imagine a dependenţei produse de consumul de tutun este dată de faptul că 69,5% din fumătorii zilnici îşi aprind prima ţigară din zi în cel mult 30 de minute de la trezire (26,2% dintre aceştia, în primele cinci minute).

35,5% din fumătorii curenţi au avut cel puţin o încercare de a se lăsa de fumat în ultimele 12 luni, în cele mai multe cazuri (80,8%) fără vreun fel de asistenţă; doar 8,2% au apelat la terapia de substituţie a nicotinei, 1,7% la consiliere, 1,4% la medicamente pe bază de reţetă şi 6,8% la produse naturiste, acupunctură sau alte metode. Dintre fumătorii curenţi, 39,2% au raportat că intenţionează să renunţe la fumat la un moment dat, 15,6% – că vor să facă acest lucru în următoarele 12 luni şi 7,9% în următoarea lună. Cu toate acestea, 33,6% din fumători au declarat că nu intenţionează să renunţe la fumat, pentru că sunt de părere că acest obicei reduce stresul (61,5%), nu cred că fumatul dăunează sănătăţii (39,2%), nu se cred în stare (38,3%) sau, pur şi simplu, le place să fumeze (85,8%).

#5.Alcoolul

Românii sunt campioni europeni la consumul de alcool, depășind cu trei litri media europeană, se arată în cel mai recent studiu al Organizației Mondiale a Sănătății (WHO).

Astfel, in România, media anuală a consumului de alcool este de peste 15 litri pe cap de locuitor, în timp ce în Uniunea Europeana (UE) este de doar 12 litri, conform raportului publicat de OMS.

grafic alcool

Datele organizației sănătății arată că, în țara noastră, mai bine de două milioane de persoane consumă alcool în exces, astfel că 70% din cazurile de violență in familie și aproape jumătate din cazurile de crimă sunt cauzate de băutura peste măsură.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, excesul de alcool omoară mai mulți oameni decât SIDA și tuberculoza la un loc: aproximativ 100 de români mor anual, în medie, din cauza băuturii.

Românii, printre cei mai mari consumatori de alcool din Europa.

Nu doar OMS atrage atenția asupra consumului ridicat de alcool din țara noastră, ci și Ministerul Sănătății, care a publicat la sfârșitul anului 2011 o serie de statistici potrivit cărora 10% din români beau alcool în mod regulat.

Alcoolul fiind din zona substanțelor ce produc dependență ceea ce din punct de vedere energetic produce încetinirea sau modificarea unor procese în organism, îl putem considera nebenefic pentru vibrația energetică.

#6.Perversiunile sexuale

Perversiunea reprezintă o căutare a unei satisfacții considerată ca regresivă în raport cu dezvoltarea psihosexuală a individului.

În lumea psihologiei umane, cât și în lumina diverselor culturi și credințe, comportamentele anormale, obscene, macabre sau nefirești au fost sancționate cu scopul de a se menține o oarecare ordine și sănatate morală și trupească a membrilor unei societați date.

Noțiunea de perversiune sexuală capătă, în lumea zilelor noastre diverse conotații, unele dintre ele fiind exacerbate de cercetări științifice din lumea roboticii (construirea de roboți-păpuși artificiale având un comportamentce imită o persoană umană-pentru sex), de modificări legislative care dezincrimineză actele sexuale între persoane de același sex (sodomiți) și de industria filmelor de pornografie.

Se presupune că un om normal îşi va exprima iubirea din cadrul actului sexual în mod firesc, prin iubire şi gesturi tandre, prin blândeţe şi răbdare, şi nu prin egoism, manipulare, condiţionare sau brutalitate.

Perversiunile sexuale sunt devieri de la comportamentul firesc din timpul relaţiilor intime şi iau forma unor gesturi care au ca scop direct obţinerea plăcerii grosso-modo.

#7.Drogurile

Drogurile practic sunt simple substanțe care și-au găsit receptori în organismul nostru, care acționează prin grăbirea, încetinirea sau modificarea proceselor unui anumit organ. Dependența este o noțiune generalizată, există persoane dependente de internet, de fast food asta deoarece orice substanță care îți induce o stare mai mult sau mai puțin falsă de bine iți activează un sistem de recompensare al creierului care eliberează anumite substanțe precum dopamina sau serotonina,responsabile pentru starea ta de spirit. Acest tip de dependență se numește dependență psihică, dependența fizică implică sevrajul care intervine odată cu retragerea substanței, acest tip de dependență îl intalnim în rândul drogurilor tari (heroina, amfetamina, metadona, nicotina, alcool, cocaina).

Termenul drog are mai multe accepțiuni. În sens larg desemnează orice substanță (naturală sau artificială) care prin natura sa chimică determină alterarea funcționării unui organ. În sens restrâns se referă substanțe care provoacă toleranță și dependență. În limbaj uzual, acest termen se referă la substanțe psihoactive, mai ales cele ilegale.

 

droguri

Abia în vremurile noastre, consumul de droguri s-a extins, devenind un adevărat flagel. Spre deosebire de populația matură, tineretul este mult mai deschis la nou, tinerii fiind predispuși la noi experiențe și riscuri. După cum vom vedea în continuare, medicina a fost cea care a descoperit aceste substanțe și a arătat efectele lor dezastruoase atunci când sunt administrate în doze mari, căci tot medicina a arătat efectele lor benefice când sunt administrate în doze mici, sub formă de tratament.

In graficul de mai sus se regăsesc efectele drogurilor, enumerând printre acestea , memorie scăzută, senzație de deprimare, capacitate de dialog scăzută. Toate acestea nu pot să ducă decât la lucruri grave și necugetate din partea consumatorilor, cum ar fi sinucidere, crime, infracționalitate, etc.

 

infografic vibratia energetica

Dacă îți place infograficul meu te rog distribuie-l și prietenilor tăi, iar dacă mai ști despre alte lucruri care scad vibrația energetică te rog scrie-mi mai jos la secțiunea comentarii.