afinul

Tratamente pe cale interna cu afine

1. Reumatism

Dintre toate produsele naturale care fac parte din alimentatia oamenilor, murele si afinele au cel mai bun rol antireumatic, din cauza pigmentilor continuti de cele doua fructe de padure. Trei sute de grame de mure sau afine pe zi timp de cel putin o luna sunt ideale pentru tratarea artritei reumatoide, artrozei sau a bolilor reumatismale.

2. Guta

Tratamentul e foarte simplu: 300 de grame de fructe proaspete pe zi timp de cel putin o luna sau de macerat rece, cate un litru pe zi. Aceasta cura ajuta la eliminarea sarurilor acidului uric prin urina si au rezultat rarirea si chiar disparitia crizelor de guta si ajuta la refacerea aspectului normal si la mobilitatea articulatiilor care au fost afectate.

3. Diaree si cosnstipatie

Afinele au proprietatea de a regla tranzitul intestinal, vindecand constipatia, dar si diareea. In cazul diareei se recomanda consumul a minimum 10 grame de fructe uscate pe zi, iar in cazul constipatiei a 300 de grame de afine proaspete zilnic.

4. Adjuvant la cancerul intestinal

Consumul de afine inhiba proliferarea cancerului de colon si induce moartea celulelor canceroase. In acest caz este indicat consumul a 300 de grame de afine proaspete sau decongelate.

5. Adjuvant la cancerul ovarian

Afinele au in componenta lor chempferol, o falvonoida care este excelenta in prevenirea si combaterea cancerului ovarian. In cazul aceste afectiuni sunt indicate curele cu fructe proaspete pe timp cat mai lung, cate 300 de grame zilnic.

6. Viroze

Consumul de afine proapspete sau uscate intaresc membrana celulelor, prevenind astfel infectarea lor, ridica imunitatea impotriva atacurilor virale si cresc rezistenta organismului la febra. Atat in prevenirea cat si in combaterea acestor afectiuni este indicat consumul a 250 – 300 de grame zilnic timp de cel putin trei saptamani. In cazul in care aceste fructe nu pot fi procurate in stare proaspata, iarna de exemplu, se poate folosi maceratul la rece, intre jumatate de litru si un litru pe zi, timp de 20 – 30 de zile.

7. Infectia urinara

Fructele, dar si frunzele afinului au puternica actiune antibacteriana, cu precadere asupra E. Coli care este responsabila de majortatea cistitelor. Afinele au si rol in cicatrizarea si protectia epiteliilor reno-urinare care au fost afectate de infectie. Sunt recomandate cure de afine proaspete a cate un sfert de kilogram pe zi timp de doua saptamani. In sezonul rece se poate consuma macerat la rece, cate un litru pe zi.

8. Adjuvant la diabet

Nu s-a descoperit inca din ce motive, dar s-a observat ca afinele eu un rol important in reglarea glicemei. Pe langa aceastea afinele previn bolile cardiovasculare care sunt principla complicatie si cea mai periculoasa, a diabetului. Este recomandat consumul a 300 de grame de fructe proaspete pe zi, atat timp cat este posbil.

9. Imbatranirea prematura

Pentru prevenirea si combaterea acestei afectiuni este recomandat consumul a 500 de grame de afine proaspete pe zi, timp de cel putin o luna. Afinele sunt printre cele mai potente alimente naturale care sa poata stopa si chiar “inversa” procesul de imbatranire. Principiile active continute de aceasta planta ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos, a articulatiilor si a vaselor sanguine si a tonusului muscular.

10. Carenta de vitamina C

O cantitate de 300 de grame de afine poate contine pana la 110 % din necesarul de vitamina C de care are nevoie un om. Persoanelor care sufera de avitaminoza C le este recomandat sa consume 4 kg si jumatate de afine in 14 zile. Aceasta cantitate de vitamina C mai este utila in cazul prevenirii si combaterii alergiilor, astmului, virozelor respiratorii si afectiunilor cu stari febrile si de inflamatie.

 

Contraindicatii si precautii

Contraindicatii nu exista, iar ca precautie trebuie avut grija in cazul consumarii fructelor uscate sa nu apara constipatia. Administrarea cu fructe uscate de afin se incepe cu o doza mai mica pentru a nu bloca sau incetini tranzitul intestinal.