Site icon

Fitoterapie – Sunatoarea 2

 

 Tratamente preventive

Diabetul

Dupa ultimile cercetari facute in domeniul medical, se pare ca aceasta boala este declansata de cele mai multe ori de un soc emotional, de stres, tristete, dezamagiri sau disperari. Una din cele mai bune metode de a preveni diabetul este pulberea de sunatoare care trebuie administrat cate 3 lingurite pe zi, in cure de 3-4 saptamani, in perioadele vietii incarcate emotional sau cu mult stres.

  1. Dispepsia, sindromul colonului iritabil, indigestia

Cei care sunt predispusi sa aiba aceste afectiuni, trebuie sa faca de 2 sau de 3 ori pe an, o cura cu infuzie combinata de sunatoare si busuioc. Se  consuma un litru pe zi, iar o cura tine o luna. Aceasta infuzie este un tonic digestiv, regleaza apetitul si previne problemele gastrice si intestinale aparute din cauza stresului.

  1. Atacuri de panica

O cura de 800 – 1200 mg pe zi, timp de o luna cu tinctura de sunatoare ajuta la prevenirea acestor afectiuni.

  1. Trombofeblita

Cumarinele, o clasa de substante active continute de sunatoare ajuta organismul uman in prevenirea formarii cheagurilor de sange si a migrarii acestora. Ca si tratament de prevenire se recomanda cure cu capsule de extract de sunatoare care trebuie sa dureze o luna si se iau 4 – 6 capsule pe zi.

 

Tratamente interne

 

  1. Meteosensibilitatea

Este recomandat extractul de sunatoare, cate 800 – 1000 mg pe zi in cure de maximum 6 saptamani, urmate de 2 saptamani de pauza.

  1. Tulburari obsesiv – compulsive

Se administreaza capsule cu o combinatie intre pulbere si extract de sunatoare de 5-6 ori pe zi, in cure de cate 2 luni, dupa care urmeaza o luna pauza.

  1. Anxietatea

In aceste cazuri sunatoarea nu este chiar la fel de eficienta ca in in cazul depresiei, dar oricum se obtin rezultate bune. Este recomandat ca in aceste cazuri sa se alterneze administrarea de sunatoare cu cea de pasiflora ( Passiflora incarnata ).

  1. Obezitatea cauzata din cauza dezechilibrelor emotionale

Se recomanda administrarea de extract de sunatoare, cate 1 – 1, 2 grame pe zi luate in mai multe reprize cu 30 min – o ora inainte de masa.

  1. Colita de fermentatie

O lingurita rasa de pulbere de sunatoare, administrata de patru ori pe zi, in cure de cate o luna si urmate de 3 saptamani de pauza. Acest tratament se face inainte de masa sau la cel putin doua ore dupa masa. Substantele active ale plantei regleaza flora, refac epiteliile si elimina inflamatia.

  1. Hepatita

Sunatoarea poate fi folosita ca remediu pentru hepatita virala, cronica si acuta. Anumite principii active ( hipericina si hiperforina ) din aceasta planta ataca virusurile care produc hepatitele B si C. In cazul hepatitei este recomandat sa se administreze cate in gram de extract de sunatoare pe zi, in cure de 6 saptamani, urmate de 21 de zile de pauza.

  1. Insomnia

In urma cercetarii, in mai multe institute din lume,  actiunii acestei plante asupra somnului, s-a ajuns la concluzia ca sunatoarea ne ajuta sa adormim mai repede, mareste perioada cea mai odihnitoare a somnului –  adica somnul fara vise, mareste productia de melatonina ( hormonul responsabil de un somn odihnitor ) si face trezirea la orele diminetii sa fie mai usoara. Se administreaza cate 400 mg de trei ori pe zi de extract de sunatoare, ultima doza la 10 p.m.

  1. Dependenta de alcool si fumat

Cu toate ca nu tine loc de alcool sau nicotina, sunatoarea ajuta psihic si fizic ca sa se treaca mai usor peste etapele dependentelor de aceste substante. Se administreaza cate 1,5 grame de extract de sunatoare pe zi in prima saptamana si se reduce pana la un gram pe zi in urmatoarele saptamani. O astfel de cura dureaza de la 3 saptamani la o luna, dupa care urmeaza o pauza de 3 – 4 saptamani si tratamentul se reia.

  1. Sindromul premenstrual

Se foloseste pulberea de sunatoare, cate o lingurita, de patru ori pe zi. O cura dureaza 28 de zile si este urmata de o pauza 10- 14 zile.

 

Exit mobile version