Site icon

Medicina alternativa-Argila3

 

14. Viermii intestinali

Este recomandata administrarea argilei pe cale bucala si spalaturi cu apa argiloasa calduta compusa dintr-o lingura de pulbere de argila la jumatate de litru de apa. In cazul in care viermii sunt oxiuri sau limbrici, tratamentul pe cale bucala este indeajuns. Tratamentul trebuie continuat pana nu vor mai exista viermi in materia fecala.

15. Hidropizie

Acest gen de afectiune este provocate de un organ care este bolnav si din aceasta cauza tratarea trebuie inceputa pe locul unde este organul bolnav. Trebuie aplicata o cataplasma de 2 cm grosime pe zona afectatat in fiecare dimineata si seara.

Afectiuni hepatice

1. Congestia ficatului

Trebuie aplicate cataplasme cu argila rece, groase de 2 cm pe zona afectata. Cataplasmele trebuie tinute pana se incalzesc sau pana se usuca.

2. Hipertrofia ficatului

Aceasta boala apare in general la gurmazi si trebuie sa stie ca pentru a scapa de ea trebuie sa aiba un regim alimentar natural si cu cat mai putina carne. Alcoolul trebuie eliminat de tot din consum.

In prima faza a tratamentului trebuie aplicate cataplasme subtiri cu argila calduta sau chiar calda, care trebuie sa fie tinute cat mai mult timp. Aplicarea acestora se face de doua ori pe zi. Dupa 3-4 zile se va trece la cataplasme reci, cu grosime din ce in ce mai mare pana se ajunge la 2 cm.

3. Cancerul hepatic

In cazul acestei boli sunt aceleasi recomandar ca si in cazul cancerului intestinal sau cel stomacal.

4. Icter

Din nou si in acest caz se pune accent pe regimul alimentar. Bolnavul va exclude din alimentatie ouale si va trece la un regim preponderent vegetarian. Pacientul trebuie sa evite constipatia, sa bea ceaiuri laxative daca nu poate face acest lucru altfel. De asemenea trebuie evitate emotiile puternice, oboseala si raceala.

Ca metoda de tratament, se vor aplica pe suprafata abdomenului cataplasme caldute de argila, cu grosimea de 1 cm care trebuie tinute pana se usuca sau pana produc o jena bolnavului. Aceasta aplicare de cataplasme trebuie facute de doua ori pe zi.

5. Colici hepatice

In cazul in care sunt dureri acute, trebuie aplicate cataplasme groase si calde. Nu este in niciun caz recomandata aplicarea de cataplasme reci pe o vezica inflamata. Dupa ce criza a trecut, se vor executa masaje cu argila inmuiata in apa, in partea dreapta, sub coaste si pe coaste cu atentie mare ca miscarile in timpul masajului sa fie realizate de la dreapta la stanga. Daca pacientul nu suporta aceste masaje, atunci ele nu se vor efectua. Din punct de vedere al alimentatiei, bolnavul trebuie sa treaca la un regim preponderent vegetarian si sa excluda definitiv ouale din meniu. Alcoolul si otetul trebuie excluse si ele din consum, pe salate putand fi inlocuit otetul cu zeama de lamaie. Este recomandat cresonul proaspat neasezonat – 25 -30 grame pe zi, timp de 25 de zile. Enervarea trebuie evitata deoarece poate provoca noi crize.

 

Exit mobile version