Site icon

Silvaterapia – medicina naturii

silvaterapia

De cand exista omul ca specie, cea mai mare parte a vietii lui si-a petrecut-o intr-o relatie de armonie si simbioza cu mediul inconjurator. Aceasta legatura nu a pierit nici in prezent cu toate ca tendinta este catre o viata artificiala traita intr-un loc artificial.

In orice caz in urma studiilor a nenumarati oameni de stiinta s-a ajuns la concluzia ca spitalele si sanatoriile dau un randament mai bun in a insanatosi oameni, daca se afla intr-o padure sau macar intr-un parc cu cativa arbori.

Efectele pe care le are padurea asupra oamenilor

In primul rand trebuie luat in considerare faptul ca padurilor au rolul de a fi plamanii planetei, transformand bioxidul de carbon in carbon pe care il fixeaza in masa lor si oxigen pe care il degaja in atmosfera. Este demonstrat ca un singur copac de talie mijlocie are capacitatea ca in 24 de ore sa redea oxigenul pentru 3 persoane, sau alt exemplu: un hectar de padure, pe vreme insorita, absoarbe prin fotosinteza 280 kg de bioxid de carbon si furnizeaza 220 kg de oxigen.

Din cauza existentei de ioni activi in paduri, se observa ca efect in urma unei plimbari de cateva ore in natura, revigorarea si tonifierea. Un obicei de a face acest lucru zilnic, duce la o crestere a longevitati. In padure se afla de 5 – 10 ori mai multi ioni negativi decat in atmosfera oraselor si de 2 -3 ori mai multi decat pe malurile marii.

Aproape toate plantele existente intr-o padure au proprietatea de a biosintetiza anumite substante volatile care exercita efecte pozitive asupra diverselor afectiuni de care poate suferi organismul uman. De exemplu un singur hectar de padure are capacitatea de a raspandi in atmosfera 2 kg de fitoncide, substante bactericide care distrug agentul causal al dizenteriei. Fitoncidele emanate de catre pin au insusirea de a distruge bacilul Koch, cele ale molidului distrug agentul care provoaca difteria si exemplele pot continua.

Silvaterapia ca si ramura a medicinei alternative isi gaseste urmatoarele indicatii:

– este benefica celor care din diverse motive au probleme de respiratie sau au probleme cu oxigenarea plamanilor

– padurea reprezinta un mediu perfect de antrenare si optimizare a respiratiei atat pentru cei cu probleme de respiratie cat si pentru cei sanatosi.

– in padure exista mediul perfect pentru miscare si exercitii fizice deoarece imbina beneficiile miscarii cu cele ale unei bune oxigenari

– este unul dintre cele mai bune remedii antistres si de recreere

– este locul perfect pentru meditatii si echilibrari la nivel vibrational al corpurilor subtile si al fluxurilor energetice.

Intr-un fel sau altul suntem legati de padure si vrem nu vrem suntem dependenti de ea. Defrisarea padurilor in intreaga lume ne afecteaza pe toti in aceiasi masura si sper ca acest razboi purtat cu securea si drujba va fi inlocuit la un moment dat de replantarea arborilor.

 

Exit mobile version