Unul dintre obiectivele turistice care poate fi vizitat in programul de turism terapeutic pus la dispozitie de agentia ECOtravel, este Manastirea Namaiesti. Manastirea este situata la 5 kilometrii in directia NE de Campulung. Constructorul acestui lacas sfant nu este cunoscut, iar biserica este de piatra, in intregime sapata in stanca. Peretii sunt acoperiti cu picturi murale realizate destul de neindemanatic, iar interiorul nu este pictat, doar icoane fiind agatate pe pereti. Cea mai importanta dintre icoane este Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, care este atribuita prin traditie Evanghelistului Luca. Aceasta icoana a fost inramata intr-o rama de argint in anul 1798 si litografiata in anul 1871 de catre Maior Papa Zogeu. In afara de aceasta piesa importanta, se mai gaseste in aceasta manastire o cruce care dateaza din anul 160, ridicata langa turla de Radu Postelnicu. Tot in acest loc mai pot fi vazute casa memoriala George Toparceanu, ateliere de macrameuri si covoare, hrisoave datate din anii 1542 si 1572, carti foarte vechi si mausoleul din Mateias care este inchinat eroilor patriei noastre cazuti la datorie in primul razboi mondial.
Aceasta manastire se afla intr-un areal cu istorie straveche si de o frumusete deosebita. Este construita intr-o stanca la altitudinea de 765 metrii. Nu se cunoaste exact ctitorul acestui lacas sfant, dar legendele transmise de-a lungul timpului pe cale orala, pomenesc numele lui Negru Voda. Legenda spune ca trei ciobani au innoptat cu oile pe stanca in care s-a construit mai tarziu manastirea. In timpul somnului toti trei au avut acelasi vis in care auzeau un clopot de biserica si un inger le-a spus ca in acea stanca se afla o icoana zugravita dupa chipul Maicii Domnului. Dupa ce si-au povestit unul altuia visul, au parasit repede infricosati zona, mutatndu-se pe alt versant. Visul s-a repetat si in aceasta noapte, iar in cea de a treia a aparut insasi Maica Domnului care i-a indrumat spre intrarea in grota si le-a spus sa faca un loc de inchinare acolo unde vor gasi icoana. Hramurile au fost alese de ei astfel: 21 noiembrie – Intrarea in Biserica a Sfintei Fecioare Maria si izvorul Tamaduirii care este in prima vineri dupa Paste. Se spune ca tot atunci Maica Domnului le-a spus ca numarul vietuitoarelor din acest lacas sa fie intotdeauna 33, varsta la care Iisus a parasit pamantul si s-a asezat alaturi de tatal ceresc.
Icoana gasita de cei trei ciobani, se pare ca este una dintre cele mai vechi icoane din tot crestinismul. Aceasta icoana ar putea fi una dintre cele 12 icoane pictate de Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, la dorinta Fecioarei Maria, pentru cei 12 apostoli care trebuia sa propavaduiasca Evanghelia. Icoana a juns aici datorita Sf. Apostol Andrei care a propavaduit zona Dobrogei, plecand apoi spre Dacia Superioara unde a facut un popas la un templu pagan, cel inchinat zeului dac Zamolxe.
In afara bisericii, la baza unui perete de stanca se aflat un mic cimitir in care se afla ramasitele preotilor care au slujit aici intre secolele al XIX – lea si al XX lea in biserica manastirii si cel al mamei pictorului I. D. Negulici, Pelaghia Negulici.